В Козинській сільській територіальній громаді Рівненської області 08 липня відбулася Сесія-брейншторм: «Аналізуємо проблеми молоді громади, обираємо одну, яку по силам вирішити молоді»

Дата: 19.07.2024 12:31
Кількість переглядів: 80

Фото без опису

В Козинській сільській територіальній громаді Рівненської області 08 липня відбулася Сесія-брейншторм: «Аналізуємо проблеми молоді громади, обираємо одну, яку по силам вирішити молоді», яку провела Марія Орлова, експертка проєкту “Активна молодь — сильна громада”, що реалізується за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».
У тренінгу взяли участь 18 осіб: активісти, місцеві лідери, представники учнівського самоврядування з різних куточків громади, а також працівники сільської ради з числа молоді.
Марія Орлова розповіла про Жіноче лідерство та важливість участі жінок та дівчат у прийнятті рішень в громаді, в тому числі і участі в Молодіжній раді. Спільно з учасниками під час сесії було проведено опитування молоді (різними методами) та презентовано групами своїх результатів іншим учасникам. На основі результатів опитування були сформовані проблемні питання. Також проаналізували ситуацію та причини негативних явищ у громаді, обрали спільну проблематику «Молодь не ініціативна» та першопричини її виникнення, а також генерували ідеї, які будуть служити розв’язанню даної проблеми. І все це проводили відповідно до методики «Килим ідей». На завершення відбулося голосування за спільну ідею для роботи — ідею–переможця. Це створення молодіжної інфраструктури під потреби молоді (молодіжні простори, спортивна інфраструктура), проведення спільних зустрічей, підвищення компетенцій у молоді щодо можливостей та створення молодіжних інформаційних каналів для комунікації. Необхідність створення молодіжної ради підтримали всі і не обговорювали.

В підсумку проходження чотирьох тренінгів всі отримали сертифікати про завершення навчання у «Школі молодіжних рад» та вже готові до наступних кроків проєкту для створення молодіжної ради задля розвитку і покращення молодіжної роботи в Козинській сільській громаді.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь