Сьогодні відзначається Всесвітній день біженців

Дата: 20.06.2024 16:05
Кількість переглядів: 103

Фото без опису

Щороку 20 червня відзначається важлива подія – Всесвітній день біженців (World Refugee Day). Таку дату започаткувала Організація Об’єднаних Націй 4 грудня 2000 року. Подію поєднали з Міжнародним днем африканських біженців, який відзначався в цей же день ще з 1969 року.

Ще в 2014 році в Україні сотні тисяч людей змушені були покинуті свої домівки у зв’язку з російською окупацією Криму та деяких районів Донецької та Луганської областей. А в 2022, після повномасштабного вторгнення росії в Україну, не менше 7 млн українців стали біженцями, отримавши притулок в багатьох європейських країнах, США, Канаді тощо.

День біженців має за мету привернення уваги суспільства до труднощів людей, котрі змушені тікати з Батьківщини через конфлікти або низький рівень життя; наголошення на силі характеру біженців; залучення людства до співчуття та покращення їхнього перебування на чужій території.

Сьогодні у нашому світі близько 70 мільйонів осіб вимушено покинули рідну країну чи зазнали внутрішніх переміщень.

У Всесвітній день біженців громада та влада проводить багато заходів, подій на підтримку біженців з усього світу, а також створюються нові можливості для їх підтримки.

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року європейські країни прийняли громадян України, а також внесли зміни у національне законодавство своїх країн.  Зокрема, 4 березня 2022 року Рада ЄС прийняла рішення про застосування Директиви від 20 липня 2001 року № 2001/55/EC, завдяки якій українці отримали змогу звернутися за міжнародним захистом у Європейський Союз та отримати статус біженця чи додатковий захист. Також актуальним став статус «тимчасового захисту» в ЄС.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь