Що варто знати про публікацію інформації про військовозобов'язаних, військові об'єкти та відвідування їх територій

Дата: 06.06.2024 12:42
Кількість переглядів: 101

Фото без опису

Повномасштабна війна, напад росії на Україну може стати найбільш документованою військовою агресією за всю історію людства через те, що майже в кожного є сучасні гаджети та доступ до інтернету. Але це несе і певні ризики: відео- та фотозйомка певних об’єктів може грати на руку ворогові. Нагадуємо про те, що суворо заборонено фотографувати військові об’єкти (заборонений також і прохід на територію військових об’єктів, частин, полігонів, заборонено рибалити, полювати, збирати металобрухт, гриби та/чи ягоди, косити траву, купатися у водоймах на зазначених територіях), розповсюдження (зберігання) будь-якої інформації про стан, склад, положення угруповань військ (сил), підрозділів та їх переміщення, виконання ними бойових (спеціальних) завдань, кількість, зразки, тип, озброєння та військової техніки, об’єктів інфраструктури на особистих сторінках у соціальних мережах (в тому числі на офіційних сторінках) та месенджерах.

            У разі, коли зник безвісти військовослужбовець, то не варто публікувати в соціальних мережах або надсилати стороннім особам фото зниклого військовослужбовця, особливо в військовій формі, публікувати його особисті дані, номери військової частини, бригади, де проходить службу, звання, місце зникнення. Ці дані збирає загарбник та шахраї. Річ у тім, що вказана особа дійсно може перебувати в полоні, але ворог при цьому вважає її цивільною.  Або особа може просто переховуватися на тимчасово окупованих територіях і шукати можливість повернутися. Оприлюднюючи дані і фото такої людини, ви даєте ворогу орієнтир на пошуки. Пам’ятайте, що поширення в соціальних мережах інформації про позивні українських бійців, військові частини і місця їхньої дислокації, про обставини потрапляння військовослужбовців у полон тощо несе загрозу не тільки самим полоненим, а й їхнім бойовим побратимам.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь