Вітання Козинського сільського голови Івана Школяра з Днем пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років

Дата: 08.05.2024 10:39
Кількість переглядів: 122

Фото без опису

Шановні жителі нашої громади!

         8 травня ми, разом з мільйонами людей по всьому світу, відзначаємо День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років.

         Ми пам'ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам'ятаємо, що агресора спільними зусиллями зупинили десятки країн і народів.

         Ми пам'ятаємо, що перемагає той, хто захищає рідну землю. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона - запорука неминучої перемоги сьогодні.

         Це  вікопомний день, що уособлює героїзм, силу духу, ратну працю й вічну скорботу за мільйонами нерозквітлих українських доль, нездійсненних мрій і задумів. Друга світова війна стала можливою через  змову антигуманних режимів – нацистського і радянського. Українці воювали на боці антигітлерівської коаліції і зробили значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками гітлерівської Німеччини. Ціною стали надзвичайні втрати упродовж 1939-1945 років українців та представників інших національностей, які проживали на нашій землі. Ми добре знаємо ціну війни, тому для нас головне – мир. Та, на превеликий жаль, цю знаменну дату ми сьогодні зустрічаємо зі зброєю в руках. Зараз, як і в роки Другої світової війни, українці воюють з жорстоким і цинічним агресором.

         Те, що творять московські так звані військові на українській землі, є геноцидом українського народу, свідомим знищенням наших громадян. Тому сьогодні ми зобов’язані глибоко і остаточно переосмислити історію, нарешті зрозуміти, що ми і московити завжди були різними за ментальністю та цінностями.

         Усі ми у невичерпному боргу перед тими, хто віддав у Другій світовій та сьогоднішній війні свої життя, чия юність та молодість  покладені за право вільно жити у своїй державі. Ми пам'ятаємо жахи військового лихоліття з розповідей наших дідів, а сьогодні і самі переживаємо страшні воєнні злочини, тому особливо розуміємо ціну мирного життя.

         Земний уклін усім, хто виніс на своїх плечах лихоліття років окупації та пекло концтаборів, хто піднімав з руїн і відроджував рідну країну. Щороку це свято служитиме нагадуванням – немає більшої цінності, ніж радість життя на вільній землі!

         У ці складні часи ми, як ніколи, маємо згуртуватися навколо високої мети – жити в незалежній, єдиній, квітучій Україні. І хай незламний дух Великої Перемоги надає нам сил і наснаги!

         Бажаю всім мирного неба над головою, злагоди та благополуччя вам, вашим рідним та близьким,  швидкої перемоги в теперішній війні.

         Слава Україні!

         Слава її героям-захисникам!

         Хай мир і злагода панують на нашій землі!

         Вічна пам’ять загиблим, низький уклін живим!

З повагою

Козинський сільський голова                                                           Іван ШКОЛЯР


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь