У КЗ «Козинська дитяча школа мистецтв» відбувся майстер-клас з писанкарства «Писанкові етюди» під керівництвом писанкарки Ольги Цюприк

Дата: 10.04.2024 09:57
Кількість переглядів: 125

Фото без опису

Наближається найвеличніше християнське свято — світле Христове Воскресіння. З цієї нагоди в комунальному закладі «Козинська дитяча школа мистецтв» вже розпочалися великодні заходи. Одним із головних елементів є великодня писанка. Вона символізує сонце, життя, всесвіт, любов і красу, весняне відродження, добро та радість.

         Тож аби популяризувати народні традиції та ознайомити з мистецтвом виготовлення писанок, у школі мистецтв відбувся майстер-клас з розпису  великодньої лемківської писанки. На нього запросили усіх бажаючих навчитися розписувати великодні яйця.

         Майстер-клас провела місцева майстриня Ольга Цюприк, яка ознайомила учасників передсвяткового творчого заходу з технікою розпису лемківських писанок, як вправно володіти писачком, воском і свічкою. 

         На заході присутні дізналися про магічне дійство, традиції розпису, символіку орнаментів та кольорів, а також як володіти писачком та уміло керувати воском на гладеньких боках писанки, якими природніми матеріалами здобуваються кольори .

         А власноруч створені диво-писанки учасники майстерки забрали додому, аби милуватися ними упродовж  великодніх свят. Майстер-клас подарував усім учасникам позитивні емоції та гарний настрій. Як це було, дивіться на світлинах.


Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь