У Козинському ліцеї відбувся семінар-нарада з питань організації харчування в закладах освіти
На базі Козинського ліцею проведено семінар-нараду з питань організації харчування у закладах освіти Козинської громади. У заході взяли участь начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Козинської сільської ради Мар’яна ВИЖИЦЬКА, головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Дубенського районного управління ГУ Держпродспоживслужби у Рівненській області Людмила ПАРАСЮК, головний спеціаліст відділу безпечності та якості харчових продуктів та ветеринарної медицини Дубенського районного управління ГУ Держпродспоживслужби у Рівненській області Оксана ЛУКАШИК.
Семінар-нараду було організовано для керівників закладів освіти, відповідальних за організацію харчування осіб у закладах освіти, медичних сестер, кухарів.
Під час наради розглядалися питання щодо організації якісного, безпечного, збалансованого харчування, дотримання вимог санітарного законодавства та законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів.
У ході проведення семінару, присутні розглянули алгоритм виконання Стратегії реформування шкільного харчування та операційного плану заходів з її реалізації у 2024 році.
Також фахівці Держпродспоживслужби ще раз нагадали учасникам про необхідність виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 року № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» (зі змінами); надали роз’яснення щодо основних аспектів, які варто враховувати під час складання угод на постачання продуктів харчування і в ході проведення оцінки постачальників; наголосили на важливості ведення журналів підрахунку норм харчування.
Розглянули питання впровадження та виконання постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), особливостей практичного застосування програм-передумов.
Обговорили проблемні питання щодо матеріально-технічного стану закладів середньої та дошкільної освіти, необхідності оновлення харчоблоків та придбання нового технологічного обладнання.