Відбулося вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні в закладах освіти Козинської громади

Дата: 22.02.2024 15:29
Кількість переглядів: 58

Фото без опису

Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Загинули за честь, за волю, за право бути українцем і за свою Батьківщину.

         День пам’яті Героїв Небесної Сотні відзначається щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента України від 11 лютого 2015 року № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».

         Революція 2013-2014 років відбулася ціною понад ста життів. Небесна Сотня стала прикладом самопожертви в ім’я вищих ідеалів, одним із яких була гідність.

         З метою вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні у закладах освіти відбулися заходи різного спрямування.

         Школярі та педагоги Козинського ліцею зібралися на лінійку-реквієм «А Сотню вже зустріли небеса».         У Рудня-Почаївському ліцеї відзначили десяту річницю вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні, людей, які загинули у боротьбі за ідеали демократії та європейське майбутнє. Захід розпочався з виконання Гімну України, хвилини мовчання та палаючої свічки пам’яті.

            У Ново-Пляшевській гімназії пройшов урок мужності «Сотня, яка зберегла мільйони», який нагадав присутнім про події важких днів 2014 року. Саме тоді вся Україна і весь світ стали свідками відчайдушної боротьби простих українців за європейський вектор розвитку держави. У знак скорботи хвилиною мовчання школярі вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні, які стали прикладом мужності, патріотизму та свободи духу.

         У Гранівській філії Козинського ліцею провели тематичні бесіди про подвиги Героїв Небесної Сотні. «Пам'ять про Небесну Сотню надихає нас зараз, коли ми продовжуємо героїчну боротьбу за свободу своєї країни. Пам'ятаємо…Герої не вмирають! Вони тримають небо над Україною!» - цими словами завершився урок.

         У Козинському ЗДО «Колосочок» вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні. У всіх групах провели виховні години та хвилиною мовчання вшанували невмирущу пам’ять загиблих.

         Трагічні дні і ночі 18-20 лютого 2014 року змінили історію нашої держави і сьогодні продовжують змінювати українське суспільство. Небесна Сотня вже стала частиною історії сучасної України, яка вплелася в життя сьогоднішніх школярів. Саме їм продовжувати розвивати вільну, незалежну, квітучу, справедливу державу і передавати власним дітям історію, свідками якої вони були.
Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь