Відбулося віче пам’яті Героїв Небесної Сотні «Ангели, які тримають небо»

Дата: 21.02.2024 10:16
Кількість переглядів: 71

Фото без опису

День Героїв Небесної Сотні — пам'ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.  На шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку є і Герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби зі злом, заплативши надвисоку ціну – власне життя.

        У цей день в Свято-Покровському храмі с.Козин отець Володимир відслужив панахиду за Героями Небесної Сотні та захисниками України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Опісля цього в актовій залі комунального закладу «Козинська дитяча школа мистецтв» відбулося віче пам’яті Героїв Небесної Сотні  «Ангели, які тримають небо».

Зворушливо і проникливо звучали вірші та пісні про Героїв Небесної Сотні, про тих, хто вийшов на Майдан та про тих, хто загинув, захищаючи рідну землю. Учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання світлу пам'ять Героїв Небесної Сотні та загиблих захисників України.

         Задля вшанування вічної світлої пам’яті жертв страшних подій лютого 2014 року в Україні, патріотичного виховання молоді, глибокого усвідомлення причин та наслідків трагічних сторінок історії у закладах освіти громади організовували тематичні заходи: тематичні книжкові виставки, лінійки, класні години тощо. На знак скорботи хвилиною мовчання школярі вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні.

         Працівники публічно-шкільних бібліотек та клубів організували тематичні виставки «Небесна Сотня: ціна свободи», «Воїни світла», провели тематичні вечори пам’яті «Небесній Сотні шана й молитви», «Нікому нашу волю не зламати, у нас мета єдина, ми разом наближаєм перемогу», «Пам’ять героїв майдану» та літературно-музичні композиції «А Сотню вже зустріли небеса», «Небесну Сотню, Господи, прийми…».

         І сьогодні Україна знову переживає тяжкі випробування. Здригається українська земля на сході країни від гарматних пострілів, кулеметних черг, розривів мін. Гинуть на злеті молоді і сильні, вірні сини України… І кожен з нас бажає одного: щоб над нашою рідною Україною було мирне небо. Таке безмежне і високе! І щоб кожен міг здійснити свій злет у вільній, щасливій, квітучій Україні, яку щиро любимо і якою безмежно пишаємося!
Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь