Інформація для внутрішньо переміщених осіб щодо соціальної підтримки

Дата: 10.01.2024 09:14
Кількість переглядів: 103

Фото без опису

З метою забезпечення реалізації прав внутрішньо переміщених осіб (далі — ВПО), зокрема їх соціальної підтримки, прийнята постанова Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2023 року №1226 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо врегулювання окремих питань стосовно внутрішньо переміщених осіб». Нею запроваджені додаткові інструменти стимулювання ВПО працездатного віку до працевлаштування. Відповідно до Порядку надання допомоги ВПО (далі — Порядок), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.2022 №322 (зі змінами), в частині визначення умов для призначення допомоги на проживання ВПО запроваджено додаткові інструменти стимулювання ВПО працездатного віку до працевлаштування. Відповідно до Порядку допомога на проживання призначається на шість місяців та виплачується ВПО щомісяця. Якщо особа не сприяла своїй зайнятості або не набула статусу безробітного протягом трьох місяців з дня призначення допомоги, виплата допомоги припиняється з місяця, що настає після закінчення тримісячного терміну.

Процедура реєстрації/перереєстрації безробітних і ведення обліку осіб, які шукають роботу, здійснюється відповідно до Порядку реєстрації зареєстрованих безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30.03.2023 № 446.

Додатково інформуємо, що 23.01.2024 об 11:00 год. у приміщенні Радивилівського управління Дубенської філії Рівненського обласного центру зайнятості за адресою: вул.О.Невського, 29, м.Радивилів, відбудеться захід з питань соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь