Громадське обговорення щодо реорганізації Ново-Пляшевської гімназії у філію Рудня–Почаївського ліцею

Дата: 08.01.2024 10:03
Кількість переглядів: 68

Фото без опису

ГРОМАДСЬКЕ ОБГОВОРЕННЯ

Відповідно до пункту 30 частини 1 статті 26, статті 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту» рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його засновник.

Мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням економічної, соціальної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади.

            У разі реорганізації чи ліквідації закладу загальної середньої освіти засновник зобов’язаний забезпечити учням можливість продовжити здобуття загальної середньої освіти на відповідному рівні освіти.

Реорганізація і ліквідація закладів загальної середньої освіти у сільській місцевості допускається лише після громадського обговорення проєкту відповідного рішення засновника.

Згідно зі статтею 143 Конституції України територіальні громади села, селища, міста безпосередньо або через утворені ними органи місцевого самоврядування утворюють, реорганізовують та ліквідовують комунальні підприємства, організації і установи, а також здійснюють контроль за їх діяльністю, вирішують інші питання місцевого значення, віднесені законом до їхньої компетенції.

Відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» реорганізація або ліквідація навчальних закладів комунальної форми власності здійснюється за рішенням місцевої ради.

Головне у закладі освіти – це якість знань, рівень підготовки учнів, вміння набувати навиків спілкування в колективі однолітків, вчитися здобувати лідерські навики, мати можливість повноцінного розвитку своїх здібностей та творчої майстерності. Бо тільки у конкурентному учнівському середовищі у дітей є мотивація до кращих результатів у навчанні. На жаль, з кожним роком як в Україні, так і у нашій громаді зокрема, зменшується народжуваність, відповідно зменшується кількість учнів.

Вагома видаткова частина бюджету Козинської територіальної громади використовується на забезпечення надання освітніх послуг. 

Значною проблемою у громаді залишається утримання та належне функціонування Ново-Пляшевської гімназії. Перспективи збільшення наповнюваності закладу не передбачається. На території села проживає 26 дітей дошкільного віку від 0 до 6 років. Заклад дошкільної освіти відвідує 13 дітей.

            На сьогодні єдиним оптимальним завданням  у вирішенні проблеми є оптимізація мережі, зокрема, реорганізація Ново-Пляшевської гімназії у філію Рудня–Почаївського ліцею (рішення сільської ради від 16.08.2023 №775 «Про організацію та проведення громадського обговорення щодо реорганізації Ново–Пляшевської гімназії Козинської сільської ради Дубенського району Рівненської області у філію Рудня–Почаївського ліцею Козинської сільської ради Дубенського району Рівненської області з 01.09.2024»).

            Для неповних класів учнів Ново–Пляшевської гімназії буде забезпечене підвезення шкільним автобусом, який впродовж 6 років уже здійснює підвезення дітей зі с.Нова Пляшева, які навчаються у Рудня–Почаївському ліцеї.

Захист прав працівників школи відповідно до Кодексу законів про працю України буде дотриманий. 

До участі в обговоренні запрошуються мешканці Козинської територіальної громади.

Свої зауваження та пропозиції просимо подавати до 16 серпня 2024 року на електронні адреси: srada_kozin@ukr.net; kozyn_vokst@ukr.net.

Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення, узагальнення висловлених у ході проведення громадського обговорення зауважень та пропозицій здійснюється організатором.

Після отримання висловлених пропозицій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на вебсайті Козинської сільської ради. 

  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь