6 січня Всесвітній день дітей –сиріт війни

Дата: 06.01.2024 13:04
Кількість переглядів: 124

Фото без опису

6 січня Всесвітній день дітей –сиріт війни

Відзначення цього дня ініційоване французькою організацією SOS Enfants en Detresses. Він присвячений нелегкій долі дітей, які через військові дії залишилися сиротами. Головна мета цього дня – привернути увагу суспільства до проблеми, адже згідно зі статистикою більше 150 мільйонів дітей по всьому світу стали сиротами через військові дії. Міжнародна конвенція про права дитини свідчить, що їхніх прав мають дотримуватися навіть під час війни. Діти не несуть відповідальності і не повинні ставати жертвами. Діти мають право на захист за будь-яких обставин і на життя в мирі. Матеріальне становище дітей-сиріт у районах, порушених конфліктами, залишається вкрай проблематичним, і заклик до держав виправити такий стан справ необхідний.

Перший державний притулок для дітей-сиріт було створено у 400 році нашої ери у Римі. Але про турботу держави за дітьми до 18 років, які залишилися без батьків, було складено закони ще у давніх греків та євреїв. У середньовіччі цією проблемою опікувалися церкви.

Зараз у всьому світі створюються інтернати для сиріт. Але більшість спеціалістів запевняє, що це є найгіршим варіантом для проживання дітей. Адже без постійного контакту з близьким дорослим та турботи дитина не може всебічно розвиватися.

Сьогодні в Україні війна зробила сиротами велику кількість дітей, від початку повномасштабного вторгнення РФ без батьківського піклування залишилися більше 10 000 дітей, з яких 1 610 – у зв’язку зі смертю чи загибеллю батьків, тому відзначення цього дня для нашої країни дуже актуальне і важливе. Мета цього дня - привернути увагу, надихнути на допомогу, організувати підтримку сиротам, нагадати, що ці діти потребують уваги й турботи щодня.

Напередодні Всесвітнього дня дітей – сиріт війни за ініціативи  військово-цивільної спілки «Бойове братерство України» сільський голова Іван Школяр, представник Радивилівського РТЦК та СП Ігор Хороновський та очільник Радивилівської сотні військово-цивільної спілки «Бойове братерство України» Михайло Казмірук відвідали сім’ї та вручили солодощі діткам, батьки яких загинули під час бойових дій.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь