У закладах культури відбувся Тиждень читання, у фокусі якого є постать Миколи Хвильового

Дата: 13.12.2023 16:03
Кількість переглядів: 125

Фото без опису

Український інститут книги вже традиційно щороку проводить акцію "Національний тиждень читання". Цьогоріч вона проходила із 04 до 10 грудня. Ця Всеукраїнська інформаційно-просвітницька акція має на меті консолідацію українського суспільства навколо читання як життєвої стратегії.
Читання є важливим у час миру і добробуту, але ще важливішим — у часи випробувань, які випали на нашу долю через війну. Книжки можуть стати нашим захистом  нашою зброєю, друзями й порадниками, вчителями й лікарями.В бібліотеках Козинської громади були оформлені книжкові виставки "Що почитати зимовим вечором", проведені вікторини, години спілкування, поетичні читання.
Цьогоріч у фокусі Національного тижня читання є постать Миколи Хвильового, якому у грудні відзначають 130 років від дня народження."Талант, що прагнув до зірок"- літературна година до 130-річчя з дня народження М. Хвильового, українського письменника, була проведена з одинадцятикласниками Козинського ліцею. Бібліотекарі підготували електронну презентацію про життєвий і творчий шлях письменника."13" було улюбленим числом М.Хвильового, 13 грудня він побачив світ, а 13 травня пішов із нього.                                                           

Про визначну постать Хвильового, чи був він комуністом, на який період припало його літературне становлення, що він розкривав у своїй поезії та прозі, чи був він пророком, як вдалось зберегти пам'ять про Хвильового після його самогубства, яку роль воно відіграло розповіла викладач української мови та літератури Козинського ліцею Юлія Іськович. Була оформлена книжкова полиця присвячена цій самовідданій героїчній людині, яка усе своє життя присвятила Україні. "Невже я зайвий чоловік тому, що люблю безумно Україну"(М. Хвильовий). 

Гранівська публічно-шкільна бібліотека разом з Гранівською філією Козинського ліцею долучилися до Національного тижня читання. Бібліотекарем Вірою Совою було проведено з учнями 3 класу годину спілкування "З книгою жити — з добром і знанням дружити". Також класними керівниками закладу було проведено виховну годину "Ми нація — яка читає! Ми — непереможні!".

В ПШБ с.Нова Пляшева з найменшими користувачами проведено вікторину "В гостях у казки". Бібліотекар привернула увагу до літератури для дітей, а учасники заходу поринули у чарівний світ казок.

В ПШБ с. Бригадирівка проведено літературне читання "Микола Хвильовий — основоположник української прози".
Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь