​​​​​​​Сьогодні відзначають Всесвітній день комп'ютерної грамотності

Дата: 02.12.2023 12:13
Кількість переглядів: 299

Фото без опису

Ще якихось 15 років тому комп'ютер вважався справжньою розкішшю. Зараз, коли комп'ютерні технології дуже щільно влилися в наше життя, працювати з цими машинами повинен вміти кожен. 

Сьогодні, 2 грудня, відзначають Всесвітній день комп'ютерної грамотності. Спочатку свято замислювалося як можливість привернути увагу до 20-річчя індійської IT-компанії. Однак День комп'ютерної грамотності несподівано знайшов популярність, в тому числі і за межами Індії.

Як з'явилося свято?

Свято комп'ютерної грамотності придумали в індійській IT-компанії NIIT. National Institute of Information Technology — Національний інститут інформаційних технологій заснували в 1981 двоє випускників Індійського інституту технологій в Делі. У 2004 році підрозділи компанії, що займаються консалтингом і аутсорсингом, виділили в окрему дочірню компанію NIIT Technologies.

Навіщо відзначати День комп'ютерної грамотності?

Це свято створене з метою звернення уваги громадськості на важливість доступу до сучасних технологій. У сучасному світі це є одним з показників якості життя. Переважна більшість населення з комп'ютером на "ти", проте навіть в розвинених країнах значний відсоток жителів, особливо старшого покоління, дивляться з побоюванням на комп'ютер. 

Цей день прекрасна нагода привід освоїти нові можливості, а також допомогти розібратися в них тим, хто цього потребує, адже володіння мінімальним набором знань допоможе полегшити життя в сучасному світі IT- технологій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь