Сьогодні відзначається Європейський день захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства

Дата: 18.11.2023 09:15
Кількість переглядів: 170

Фото без опису

Сексуальна експлуатація та насильство над дітьми є серйозною проблемою, яка зачіпає мільйони дітей у всьому світі. Визнаючи нагальність подолання цієї кризи, Організація Об’єднаних Націй проголосила 18 листопада Всесвітнім днем запобігання сексуальній експлуатації дітей, жорстокому поводженню з ними та насильству над ними і зцілення від нього.  Цей день присвячений підвищенню обізнаності, сприянню зціленню та заклику до урядів і громад вжити рішучих заходів проти цих жахливих злочинів.

Сексуальна експлуатація дітей або сексуальне насильство над ними ніколи не було виною дитини, але в більшості випадків почуття сорому і стигматизації заважає дітям розкрити свою травму до досягнення повноліття. Діти залишаються незахищеними, а злочинці – безкарними. Сексуальне насильство над дітьми має глибокі наслідки для здоров’я та емоційного стану жертв. Воно входить до 24 факторів ризику, визначених ВООЗ як такі, що суттєво впливають на глобальний тягар хвороб.

Всесвітній день запобігання сексуальній експлуатації, жорстокому поводженню та насильству над дітьми та зцілення від них нагадує про колективну відповідальність за захист найуразливіших членів нашого суспільства. Підвищуючи обізнаність, сприяючи зціленню та виступаючи за суворі заходи, ми можемо сподіватися на створення світу, в якому кожна дитина буде захищена від небезпеки.

 

Тетяна Синіцька, начальник служби у справах дітей сільської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь