В Рудня-Почаївському ліцеї провели заходи до Всесвітнього дня науки за мир і розвиток

Дата: 10.11.2023 16:53
Кількість переглядів: 78

Фото без опису

Сьогодні відзначається Всесвітній день науки за мир і розвиток. З цієї нагоди у Рудня-Почаївському ліцеї відбувся ряд заходів для розширення знань учнів про різні науки: математику, хімію, фізику, географію. Мета заходу – відновлення національних та міжнародних зобов’язань у галузі науки за мир і розвиток, привернення уваги до відповідального використання науки на благо суспільства та підвищення рівня поінформованості громадськості про важливість науки, вшанування наукових традицій, популяризація досягнення вчених, залучення молоді до світу науки.

У ході реалізації заходів діти вчилися самостійно робити наукові відкриття, тим самим розвиваючи інтерес до навчання та виховуючи  любов до навколишнього середовища.

Учні 4 класу розглянули комплекс наук, які вивчають Землю, її природні властивості, людство та результати його господарської діяльності.

Школярі зробили висновок про те, що люди є біологічними мешканцями планети. Тож нам потрібно берегти свою Землю, бо вона в Космосі одна. Треба турбуватися про долю довкілля, адже воно джерело тепла, добра і краси.

Учні 7-8 класів досліджували мікросвіт за допомогою мікроскопів. Розглядали під мікроскоп препарати лусочки цибулі, водорості вольвокса, зозулиного льону та ін. Діти були в захопленні від мікросвіту, якого ще ніколи в житті не бачили! Зрозуміли, що цей світ може приносити як красу, так і нести небезпеку.

Учні 10 класу грали у  вікторину «Винаходи і винахідники» та виконали цікаві інтерактивні вправи: «Винаходи людства», «Винаходи та винахідники»,  а учні 11 класу цікаво та змістовно провели годину спілкування «Що для мене наука».

Всесвітній день науки дає можливість мобілізувати всіх учасників навколо теми науки заради миру та розвитку – від урядовців до ЗМІ та учнів шкіл. 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь