В Рудня-Почаївському ліцеї провели заходи до Всесвітнього дня науки за мир і розвиток

Дата: 10.11.2023 16:53
Кількість переглядів: 88

Фото без опису

Сьогодні відзначається Всесвітній день науки за мир і розвиток. З цієї нагоди у Рудня-Почаївському ліцеї відбувся ряд заходів для розширення знань учнів про різні науки: математику, хімію, фізику, географію. Мета заходу – відновлення національних та міжнародних зобов’язань у галузі науки за мир і розвиток, привернення уваги до відповідального використання науки на благо суспільства та підвищення рівня поінформованості громадськості про важливість науки, вшанування наукових традицій, популяризація досягнення вчених, залучення молоді до світу науки.

У ході реалізації заходів діти вчилися самостійно робити наукові відкриття, тим самим розвиваючи інтерес до навчання та виховуючи  любов до навколишнього середовища.

Учні 4 класу розглянули комплекс наук, які вивчають Землю, її природні властивості, людство та результати його господарської діяльності.

Школярі зробили висновок про те, що люди є біологічними мешканцями планети. Тож нам потрібно берегти свою Землю, бо вона в Космосі одна. Треба турбуватися про долю довкілля, адже воно джерело тепла, добра і краси.

Учні 7-8 класів досліджували мікросвіт за допомогою мікроскопів. Розглядали під мікроскоп препарати лусочки цибулі, водорості вольвокса, зозулиного льону та ін. Діти були в захопленні від мікросвіту, якого ще ніколи в житті не бачили! Зрозуміли, що цей світ може приносити як красу, так і нести небезпеку.

Учні 10 класу грали у  вікторину «Винаходи і винахідники» та виконали цікаві інтерактивні вправи: «Винаходи людства», «Винаходи та винахідники»,  а учні 11 класу цікаво та змістовно провели годину спілкування «Що для мене наука».

Всесвітній день науки дає можливість мобілізувати всіх учасників навколо теми науки заради миру та розвитку – від урядовців до ЗМІ та учнів шкіл. 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь