Сьогодні в Україні День пам'яті жертв політичних репресій

Дата: 21.05.2023 13:28
Кількість переглядів: 971

Фото без опису

Щороку у третю неділю травня Україна відзначає День пам’яті жертв політичних репресій. Великий терор – масштабна кампанія масових репресій громадян, що була розгорнута в СРСР у 1937–1938 рр. з ініціативи керівництва СРСР й особисто Йосипа Сталіна для ліквідації реальних і потенційних політичних опонентів, залякування населення, зміни національної та соціальної структури суспільства.

Наслідками комуністичного терору в Україні стало знищення політичної, мистецької та наукової еліти, деформація суспільних зв’язків, руйнування традиційних ціннісних орієнтацій, поширення суспільної депресії й денаціоналізація.Вся Україна сьогодні схиляє голову перед людьми, що стали жертвами більшовицького режиму. Клеймо «ворогів народу» лягло в ті часи на тисячі родин. Мільйони людей загинули в результаті терору і сфабрикованих звинувачень.

Невинні жертви диктаторського радянського режиму є нагадуванням про цінність незалежності і свободи. Дивлячись на страшні події минулого століття, варто пам’ятати про небезпеку, яка нависла над нашою країною зараз. Сьогодні, на сході країни, ціною власного життя, наші воїни попереджують повторення історії і боронять не лише Україну, а й увесь світ.

Переконаний, що пам’ять про національні трагедії нашої держави священна так само, як і про наші перемоги.Вічна пам’ять безневинно загиблим, закатованим українцям!

Слава Героям, які живуть поруч з нами!

З повагою

Козинський сільський голова         Іван Школяр


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь