До відома власників житла, які прихистили на час війни внутрішньо переміщених осіб!

Дата: 27.04.2023 15:43
Кількість переглядів: 858

Фото без опису

До відома власників житла, які прихистили на час війни внутрішньо переміщених осіб!

 

Власникам житла, які безкоштовно прихистили внутрішньо переміщених осіб, запроваджено гарантовану державну підтримку у літній період в розмірі 14,77 грн. за один людино – день розміщення (близько 450 грн. у місяць) для компенсації понесених витрат за кожну розміщену особу. Під виплату підлягають ті власники, у яких розміщені особи прибули з громад, де ведуться активні бойові дії або тимчасово окуповані російською федерацією, згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 06.12.2022  № 1364 «Деякі питання формування переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією» (зі змінами).

Порядок компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 № 333 «Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб» (зі змінами).

До 5-го числа кожного місяця власник житла повинен інформувати орган місцевого самоврядування про кількість днів та внутрішньо переміщених осіб, які проживали, за заявою згідно з додатком 2 до Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб постанови Кабінету Міністрів України  від 19.03.2022 № 333 «Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб» (зі змінами).

При поселенні внутрішньо переміщених осіб необхідно подати відповідну заяву до ОМС (орган місцевого самоврядування) не пізніше наступного дня з дня поселення. Головна умова - житло надається безоплатно, а також особи, яких прихистили, повинні мати статус внутрішньо переміщеної особи (ВПО), який підтверджується відповідною довідкою. До заяви додаються копії документів, що посвідчують право власності власника на житло, його особу та особу ВПО, реквізити відкритого рахунку в банку.

При припиненні розміщення ВПО, а також при зміні їх кількості, власник житла повинен негайно, цього ж дня повідомити ОМС повідомленням згідно з додатком 1 до Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб постанови Кабінету Міністрів України  від 19.03.2022 № 333 «Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб» (зі змінами).

 

 

Відділ соціального захисту населення сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь