В Україні відзначається День українського добровольця

Дата: 14.03.2023 11:28
Кількість переглядів: 708

Фото без опису

Щороку 14 березня в Україні відзначається День українського добровольця.

Ця дата була обрана не випадково. Бо саме в цей день у 2014 році на тренувальну базу в Нових Петрівцях з Майдану Незалежності вирушили перші 500 бійців-добровольців самооборони Майдану для формування першого добровольчого батальйону. Чоловіки й жінки самоорганізувалися та вирушили на схід України – на захист нашої держави та її суверенітету.

Цей день — шана мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.

Наша держава переживає найбільше випробування у своїй новітній історії – повномасштабну збройну боротьбу з російським агресором за власну незалежність і територіальну цілісність. Завжди, у найважчі часи нашої історії, знаходилися відважні добровольці, які брали зброю до рук і ставали на захист своєї Батьківщини, мужньо здобували героїчні перемоги, часто віддаючи своє життя за українську землю. Нині добровольцем став увесь український народ, у тому числі й наші земляки: ті, хто в перші години прийшов до центрів комплектування та поповнив ряди Збройних Сил України; ті, хто став до лав територіальної оборони; ті, хто всіляко допомагає захисникам і готовий стати до їхніх лав завтра. Наша готовність добровільно стати на захист України є вирішальною запорукою нашої перемоги.

Українські добровольці - це взірець героїзму та  відваги, самовідданого служіння Батьківщині. Саме вони одні з перших стали на захист нашої держави на сході країни у 2014 році. Й саме зараз у цей найстрашніший для нашої країни час тисячі добровольців стають до лав Збройних Сил України та загонів територіальної оборони, які боронять від ворога нашу Батьківщину.

Висловлюю велику вдячність та повагу добровольцям, які сьогодні мужньо захищають честь і гідність рідної країни. Дякую кожному з Вас, хто, ризикуючи власним життям, з честю і гідністю виконує свій громадянський і військовий обов’язок, мужньо протистоїть агресорам.

Ми всі схиляємо голови перед світлою пам'яттю тих, кому не судилося повернутися до рідних домівок. Вони тримають небо над нами й назавжди залишаться в наших серцях. Вічна їм пам'ять!

Слава Україні!

 

З повагою

Сільський голова                                                                      Іван ШКОЛЯР

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь