Тішаков Максим Миколайович

Дата: 11.01.2023 11:56
Кількість переглядів: 1057

Фото без опису

Дата та місце народження: 18 листопада 1992 р., с.Савчуки, Радивилівський район, Рівненська область.

Дата та місце загибелі: 02 січня 2023 р., населений пункт Новомихайлівка Донецької області.

Звання: рядовий

Посада:

Обставини загибелі: Загинув 02 січня 2023 року під час виконання бойового завдання в населеному пункті Новомихайлівка Донецької області.

Сімейний стан: Залишились дружина та двоє дітей.

Місце поховання: село Козин Дубенського району Рівненської області

Інформація про чин поховання

Нагороди: Указом Президента України від 18 липня 2023 року № 433 «Про відзначення державними нагородами України», за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно) 

Інформація про нагородження

Фото без опису

Ще не загоїлась в матері рана, Як у двері увірвалась знову біда... Ще недавно двох соколів мала, Двох синочків забрала війна...

Як болить їй - ніхто з нас не знає, Як згорьована мати живе... Десь на небі брат брата стрічає, Завмирає навколо усе...

Скільки горя війна нам принесла, Скільки, підло, забрала життів?! Не зустрінуть ні зим, а ні весен, Двоє рідних Героїв-братів...

Катерина Братащук, рядки, народжені війною 2023

 

Народився Тішаков Максим Миколайович 18 листопада 1992 року у селі Первомайськ Луганської області. У 1994 році сім’я переїхала в с.Добривода Радивилівського району, а згодом у 2001 році переїхали у с.Савчуки.

У 2011 році після здобутої середньої освіти в Козинській школі-колегіуму юнак їздив на заробітки, аби допомогти мамі у вихованні молодшого брата Володимира та сестрички Надії. Його мрією було гарне життя у достатку.

У 2018 році одружився, через 3 роки у нього народилася донечка Оксана.

15 серпня 2022 року пішов добровольцем на захист України в лави ЗСУ. Проходив навчання у Великій Британії. Там військовослужбовці Збройних Сил України навчалися життєво важливим навичкам порятунку життя на полі бою , які проводить британська армія та її міжнародні партнери.

Згодом був мобілізований у десантно-штурмові війська 79 бригади у с. Новомихайлівка Донецької області. Де надавав першу допомогу, витягував поранених на першій лінії фронту.

Максим був доброю та чуйною людиною, який любив життя та дітей. Мав багато друзів, ішов на допомогу при першій можливості. Після загибелі воїна, 12 січня у нього народився син і назвали його Миколкою, так як хотів татко Максим.

15 січня мешканці Козинської територіальної громади Дубенського району провели в останню путь Тішакова Максима Миколайовича, який у період дії воєнного стану, під час виконання обов’язків військової служби, будучи вірним військовій присязі загинув 02.01.2023 року у бою з російськими загарбниками у населеному пункті Новомихайлівка Донецької області.

Захищаючи свою незалежність і територіальну цілісність у протистоянні ворожій агресії, наша країна змушена платити жахливу і надвисоку ціну. Слава Україні!!! Героям слава!!!
За матеріалами Козинської центральної бібліотеки

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь