05 грудня 2022 року у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» було проведено засідання «круглого столу» – ЄДНАЙМОСЯ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА!

Дата: 06.12.2022 15:15
Кількість переглядів: 698

Фото без опису

 

05 грудня 2022 року у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» було проведено  засідання «круглого столу» – ЄДНАЙМОСЯ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА! Організаторами цього заходу є Служба у справах дітей та КУ «ЦНСП» Козинської сільської ради. Мета цього заходу: привернення уваги громадськості до такого негативного явища як насильство, в т. ч. домашнього насильства, жорстокого поводження по відношенню до дітей, жінок; вивчення проблем в громаді, які сприяють виникненню подібного явища; пошук заходів дій, спрямованих на зменшення гендерного насильства.

В роботі круглого столу взяли участь заступник начальника відділення поліції №2 Дубенського РВП ГУ НП в Рівненскій області з превентивної діяльності, майор поліції, Олександр Конюший; начальник сектору превенції відділення поліції №2 Дубенського РВП ГУ НП в Рівненській області,капітан поліції, Ігор Демчишин; старший інспектор сектору ювенальної превенції відділу превенції Дубенського РВП ГУ НП в Рівненській області,капітан поліції, Віктор Кузьмич, дільничний офіцер громади Андрій Сова; дільничний офіцер поліції Назар Костів; начальник Служби у справах дітей Тетяна Синіцька; директор КУ «ЦНСП» Світлана Воловчук; фахівець з соціальної роботи сільської ради Ірина Михалусь; начальник відділу освіти, культури і туризму,молоді та спорту Мар’яна Вижицька; старости громади Микола Ногачевський, Віталій Попович, Світлана Соломко, Віра Тарнавська; практичний психолог та соціальні педагоги навчальних закладів Оксана Курбанова, Марія Савчук, Світлана Войцеховська. 

Начальник Служби у справах дітей у вступному слові зазначила, що насильство світовою громадськістю визнано однією з небезпечних проблем, які є перепоною на шляху подолання нерівностей й дотримання людських прав та наносять величезну моральну шкоду суспільству. Небезпека полягає в тому, що прояви жорстокості та насильства в сім’ї не лише руйнують гармонію родинних стосунків, а й виступають передумовою злочинності в суспільстві загалом. Особливо кричущим є те, що від неї страждають діти. А вони не лише спостерігають за насильством у своїй родині, а й дуже часто самі стають його жертвами як з боку батьків, так й інших членів сім’ї. Відтак, виростаючи, дуже часто у майбутньому застосовують цей негативний досвід у власному житті. У ході засідання представниками Національної поліції зазначено, що проблема насильства в родині досить гостро стоїть в Україні,в районі та є факти вчинення насилля і в громаді у тому числі.

В ході обговорення дійшли спільного висновку, що основним механізмом попередження негативних дії є профілактика, превентивна робота як з батьками, так і з дітьми. І важливим акцентом визначили налагодження взаємодії між суб’єктами які мають працювати на попередження домашнього насильства, організації надання комплексу послуг особам які постраждали.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь