Українська держава сьогодні відзначає особливе свято – День Конституції України

Дата: 28.06.2022 08:39
Кількість переглядів: 798

Фото без опису

Українська держава сьогодні відзначає особливе свято – День Конституції України.

1996 року Верховна Рада України, висловлюючи суверенну волю народу і спираючись на споконвічне прагнення українського державотворення, прийняла Основний Закон – Конституцію України, що стала реальною і дієвою підвалиною розбудови незалежної демократичної правової держави – повноправної учасниці світового співтовариства.
Довгий і складний шлях політичного самовизначення засвідчив невмирущу волю українського народу мати свою державність, бути суверенним серед інших народів. Послідовно і мужньо крізь віки йшов до цього український народ. Витоки конституційного мислення йдуть від видатних державотворців – Володимира Великого, Ярослава Мудрого, Богдана Хмельницького, Пилипа Орлика, Михайла Грушевського, Михайла Драгоманова.
Конституція увійшла у суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України. Її найвища юридична сила, верховенство права, політична, економічна та ідеологічна багатоманітність – фундаментальні засади, на яких ґрунтується сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу. Це першооснова формування політичних, економічних та духовних реалій нашого суспільства.
28 червня 1996 року увійшло в новітню історію нашої держави як день великого загальнонаціонального консенсусу, верховенства національних інтересів. Прийнята цього дня нова Конституція суверенної України втілила досягнення вітчизняної і світової науки та практики конституційного будівництва.
Ми прагнемо, щоб задекларовані права стали реальністю, щоб люди почувалися захищеними і впевнено дивилися у майбутнє. Коли кожен громадянин України відчує, що його життя, здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека дійсно визнані найвищою цінністю, тоді ми зможемо з гордістю заявити, що Україна стала незалежною державою.
У цей знаменний день зичу вам злагоди і миру, родинного щастя, міцного здоров’я, здійснення всіх життєвих задумів, невичерпної енергії та творчої наснаги для подальшої плідної праці на благо українського суспільства, натхнення будувати і захищати Україну як суверенну і незалежну, демократичну, соціальну, правову державу!

 З повагою
Козинський сільський голова Іван Школяр


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь