20 червня Всесвітній день біженців

Дата: 20.06.2022 12:53
Кількість переглядів: 924

Фото без опису

Щороку в усьому світі 20 червня відзначають Всесвітній день біженців. Багато років цей термін ми сприймали по відношенню до інших країн та народів. Втім, у новітній історії України проблеми тих, хто змушений залишити домівку і тікати до безпечніших місць, ніколи не були такими актуальними, як зараз.

На жаль, слово «біженець» з’явилося тепер у повсякденному обігу передусім не через тих, кого законодавство визначає «біженцями», а через мешканців України, які через війну змушені виїхати з окупованих чи небезпечних територій до спокійніших регіонів (і кого правильніше визначати як «вимушених переселенців» або ж «внутрішньо переміщених осіб»).

Головні проблеми цих осіб – житло, реєстрація, працевлаштування, захист майна. Правозахисники наголосили: здатність впоратися з новою, трагічною сторінкою новітньої української історії є не лише обов’язком громадян, а й тестом, чи може українське суспільство подбати про тих, хто потребує захисту і притулку, і дати їм змогу будувати далі своє життя у вільній країні, яка справді поважає права і свободи людини та здатна забезпечити притулок усім, хто його потребує.

Окрім сумної статистики, є багато і добрих прикладів. Так, зокрема, на території Козинської громади вимушені переселенці теж знаходять свій прихисток і влада допомагає їм у вирішенні їхніх проблем. Від початку воєнних дій у нашій громаді зареєструвалося 638 внутрішньо переміщених осіб, з них 233 дитини, 31 особа з інвалідністю та 89 пенсіонерів. Разом із дітьми в центрі села Козин було висаджено Алею Слави. Частина людей повернулася додому. Проте все ще є громадяни, які потребують прихистку. І в цей день ми вкотре нагадуємо, що ми – українці. Ми сильні, згуртовані та готові дати прихисток нужденним. Сподіваємося, що статус «біженець» у мешканців нашої країни буде не довгим, війна закінчиться і кожен зможе повернутися до рідного дому. І в той же час кожному, хто змушений був цей дім залишити, нагадуємо, що Україна – це наш спільний дім, який потрібно берегти, підтримувати чистоту та спокій.

Мирного неба кожному з нас!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь