Вітання З Днем Матері!

Дата: 08.05.2022 10:24
Кількість переглядів: 596

Фото без описуФото без опису

Дорогі жінки!

 

 

У другу неділю травня відзначається одне з головних родинних свят —День матері. Його традиційно святкують в Європі, в США, в країнах Азії. Популярність цього свята цілком зрозуміла, оскільки споконвіку мама була найдорожчою та найріднішою людиною для кожного.

Мати, мама, матуся, неня – такими високими словами величаємо жінку–матір. Кожного, з народження і до глибокої старості, образ матері супроводжує через усе життя.

Мама – перше слово, вимовлене дитиною. У ньому захована неосяжна любов, зворушлива ніжність і турбота матері про своїх дітей. Мама – одна з найдорожчих у світі, людина, яка завжди буде в наших серцях. Мама – жінка, яка завжди тебе пробачає. Мама з дитиною на руках у метро, яка сховалася від обстрілів, вже відома на весь світ як Київська мадонна.

Саме материнство є початком всіх початків, джерелом людського життя. Шанування матері – один з найсвятіших обов’язків людини і неоплатних боргів дітей. Вона нас зростила, виховала, навчила добру, оберігала, любила. 

В Україні жінка з давніх-давен асоціювалася з берегинею сім'ї. Саме від неї залежить виховання дитини і саме мати прищеплює любов до рідної землі. Офіційно День матері в Україні почали святкувати після підписання у 1999 році Указу Президента, яким було встановлено свято, що відзначається щорічно у другу неділю травня. За короткий час воно знайшло відгуки в мільйонах сердець.

Чому мами удостоїлися такого особливого ставлення – очевидно. Але на державному рівні символізм свята набуває глобальніших обрисів. Держава, чи то народ, вбачає у матері берегиню роду, спадщини, культурних цінностей, традицій та звичаїв, які вона передає своїм діткам. У їхніх руках продовження роду та виховання достойних членів суспільства.

Щастя і краса материнства в усі століття оспівувалися кращими художниками і поетами. І невипадково - від того, наскільки шанована в державі жінка, яка виховує дітей, можна визначити ступінь культури й благополуччя суспільства. Щасливі діти ростуть у дружній родині й під опікою щасливої матері. День матері – це свято, коли можна ще раз нагадати найдорожчій людині про те, що ви її любите, поважаєте і цінуєте. У цей день ми можемо подякувати нашим мамам за усе те добре, що вони для нас зробили, за їх любов, самопожертву, турботу і материнську молитву. 

          Від себе особисто та від усього депутатського корпусу вітаю усю жіночу частину нашої громади з Днем матері, найперше бажаю мирного неба, здоров’я вам та вашим родинам, нехай і надалі ваша енергія, відповідальність, активна життєва позиція несуть у світ злагоду, добро і любов. Бажаю Вам завжди бути щасливими, здоровими, оточеними ніжністю і турботою. Нехай Вас завжди супроводжує впевненість у завтрашньому дні!

З повагою

Козинський сільський голова   Іван ШКОЛЯР,

депутатський корпус сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь