Служба у справах дітей спростовує інформацію про спрощену процедуру усиновлення під час воєнного стану

Дата: 14.03.2022 16:11
Кількість переглядів: 391

Фото без опису

Служба у справах дітей Козинської сільської ради наголошує, що інформація, яку поширюють на різних ресурсах, щодо спрощеної процедури усиновлення у воєнний період – не відповідає дійсності.

«Дитину можна усиновити за три години» – фейк!
Зараз, під час воєнного стану, в Україні війна відбувається і на інформаційному рівні. Тож до інформації потрібно ставитися з особливою обережністю та уважністю. В інтернеті та й серед людей розповсюджено багато фейків, у тому числі про те, що дитину, яка втратила батьків, можна усиновити за три години. І нерідко люди, думаючи, що зараз особливі умови та подібні процедури можуть спрощуватися, хочуть допомогти та забрати маля жити до себе. Так от, це чергова дезінформація. Дитина не може бути усиновлена за такий короткий термін. Усиновлення відбувається за певною процедурою. Усиновлення - це назавжди. Усиновлення відбувається за тим самим порядком, як і раніше, визначеним законодавством, а саме Порядком провадження діяльності з усиновлення та здійснення нагляду за дотриманням прав усиновлених дітей, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України № 905 від 08.10.2008 року.

Зараз є можливість тимчасового влаштування дітей у родину. Для цього потрібно звернутися до служби у справах дітей, залишити свої контактні дані та згодом подати певні документи.

Служба у справах дітей Козинської сільської ради працюють у звичному режимі й в разі виявлення дітей, які залишились без батьківського піклування чи опинилися у складних життєвих обставинах, невідкладно здійснюють відповідне реагування, як передбачено чинним законодавством України.

Бережіть себе, довіряйте лише перевіреним джерелам інформації та підтримуйте Збройні Сили України»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь