Пошук

До уваги бджолярів! 1 жовтня 2021р. закінчується термін подачі заявок та документів для нарахування дотації за наявні бджолосім’ї

Дата: 30.08.2021 11:10
Кількість переглядів: 2871

Нагадуємо, що 1 жовтня п. р. закінчується термін подачі до органів місцевого самоврядування заявок та документів для нарахування дотації за наявні бджолосімї. 

 

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 12 травня 2021 року № 517 «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 07 лютого 2018  №107»  спеціальна бюджетна  дотація за наявні бджолосім’ї надається на безповоротній основі фізичним особам та суб’єктам господарювання, які є власниками бджолосімей, за наявні в поточному році від 10 до 300 бджолосімей  у розмірі 200 гривень за бджолосім’ю. У разі наявності більше ніж 300 бджолосімей  максимальний розмір дотації становить 60 000 гривень одному отримувачу.

 

Для отримання дотації за бджолосім’ї  фізичні особи  та  суб’єкти господарювання, які є власниками бджолосімей,  подають в органи місцевого самоврядування до 1 жовтня поточного року наступні документи:

-                      копію ветеринарно-санітарного паспорта пасіки;

-                      копію рішення про державну реєстрацію потужності (пасіки);

-                      копію довідки або договору про відкриття поточного рахунку в банку;

-                      копію паспорта громадянина України (для фізичних осіб);

-                      довідку, чинну на дату подання заявки, про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням  яких покладено на контролюючі органи, у паперовій або електронній формі (для суб’єктів господарювання);

-                      копію звіту про виробництво продукції тваринництва та кількість сільськогосподарських тварин (форма 24-сг) на останню звітну дату на момент подання документів (для суб’єктів господарювання, які є юридичними особами);

-                      довідку, видану органом місцевого самоврядування,  про реєстрацію пасіки із зазначенням кількості наявних бджолосімей на останню звітну дату на момент подання документів (фізичні особи та фізичні особи - підприємці, зокрема сімейні фермерські господарства).      

-                       

         Звертаємо увагу, що при видачі довідки про реєстрацію пасіки із зазначенням кількості бджолосімей на останню звітну дату на момент подання документів, органи місцевого самоврядування враховують інформацію, зазначену в Журналі обліку пасік, який ведеться органами місцевого самоврядування.

 

         Підставою для внесення до відомості на отримання дотації за бджолосім’ї є реєстрація потужності фізичної особи або суб’єкта господарювання, які є власниками бджолосімей, у Державному реєстрі потужностей операторів ринку.

 

         Для нарахування дотації за бджолосім’ї фізичним особам та фізичним особам-підприємцям, зокрема  сімейним фермерським господарствам, дотація нараховується на ту кількість бджолосімей, що зазначена у ветеринарно-санітарному паспорті пасіки, обстеження якої було проведено Держпродспоживслужбою у поточному році.

 

         Для нарахування дотації за бджолосім’ї  суб’єктам господарювання, які є юридичними особами, дотація нараховується на ту кількість бджолосімей, що зазначена у формі № 24 (річна) та підтверджена ветеринарно-санітарним паспортом пасіки.

 

         У разі виникнення  питань щодо оформлення дотації  за бджолосім’ї звертайтеся у відділ Центр надання адміністративних послуг Козинської сільської ради  за телефоном:  3-42-86.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь