Пошук

З прийдешнім святом привітали матір загиблого Героя АТО Івана Сови

Дата: 07.05.2021 16:24
Кількість переглядів: 1018

Напередодні дня Матері Козинський сільський голова Іван Школяр, староста Іващуківського старостинського округу Наталя Ганіна та представники Радивилівського центру комплектування та соціальної підтримки Валентин Атрасєвич і Василь Мельничук привітали матір загиблого Героя АТО Івани Сови.

Шановна Ольга Григорівна! 

Дякуємо Вам, за подвиг і велику жертву, за справжнього сина України, який віддав життя, щоб ми могли жити й працювати, щоб наша держава була єдиною і незалежною. Адже, за кожним українським воїном стоїть жінка, сильна і водночас – тендітна, яка його зростила,  зрозуміла  вибір сина, благословила й оберігала його своїм материнським серцем, знайшла в собі сили благословити його на захист України, за яку він віддав найцінніше – своє життя.

 Бажаємо Вам,  Божого благословення, міцного здоров’я, витримки, добробуту, родинної злагоди та мирного неба.

Нагадаємо, Сова Іван Васильович народився 19 січня 1976 року в селі Бригадирівка. Молодший сержант Іван Сова служив  у 80 аеромобільній бригаді навідником гранатомета. 

Останній раз він телефонував 5 вересня в 5.30 ранку і сказав: «Нас  мали вивезти вертуни,  але не вивезли, хоч би не попасти в оточення»,  повідомив, що два дні не буде на зв’язку.  І рівно через 12 годин о 17.30 Іван Сова загинув у бою, коли 80 аеромобільна бригада у складі 97 бійців на шести БТРах та двох танках (одного БТРа підірвали, не заводився) вирішила вирватись із оточення.  

Як  згадували його  бригадні друзі, що« вони ішли на пролом». Знали, що там може бути засада, тому що в 11.00 на цій же трасі розстріляли групу «Айдар». Викликали артилерію - ніякої відповіді. Тоді зі слів командира «хлопці попрощалися очима один з одним» і вирушили в дорогу. Бій був важкий, проти них виступили близько  300 сепаратистів. Іван мужньо тримався, вистріляв 16 магазинів. Разом з ним, на одному БТРі був Іван Лемещук із Ситного. Він загинув від першого удару гранатомета, а від другого загинув Іван Сова.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь