ДО УВАГИ ОСІБ, ЯКІ ОТРИМУЮТЬ ПІЛЬГИ НА ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ

Дата: 24.03.2021 16:08
Кількість переглядів: 1584

Фото без опису

Управління соціального захисту Дубенської райдержадміністрації повідомляє, що з 1 березня 2021 р. заяви з необхідними документами для призначення пільги на придбання твердого палива і скрапленого газу приймаються посадовими особами виконавчого органу або центру надання адміністративних послуг виключно з формуванням електронної справи та у паперовому вигляді передаються відповідному структурному підрозділу з питань соціального захисту населення не рідше ніж раз на два тижні.

 

Згідно з Порядком надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу у грошовій формі затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 року № 373 пільговик, який отримує пільги в безготівковій грошовій формі та кожного місяця, споживає комунальні послуги на суму, меншу за розмір пільги, формується позитивний залишок. Невикористаний залишок за пільгою зберігається в Ощадбанку для покриття спожитих комунальних послуг у наступному місяці. Якщо пільговик споживав комунальні послуги ОЩАДНО протягом всього опалюваного сезону, по його завершенні фінальний залишок коштів за пільгою буде перераховано на його поточний рахунок в Ощадбанку після 1 червня. Рахунок для перерахування фінального залишку коштів за пільгою необхідно відкрити самостійно. Фінальний залишок коштів за пільгою буде доступний для зняття після того як пільговик отримає SMS від Ощадбанку про надходження фінального залишку коштів за пільгою на свій поточний рахунок. Ця інформація доступна в Ощадбанку та персональному кабінеті.

 

ОТРИМАННЯ ПІЛЬГ НА ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ ГОТІВКОЮ

 

Нагадуємо, що пільговики, які отримують пільги на житлово-комунальні послуги в безготівковій грошовій формі, за власним бажанням мають можливість отримувати пільги в готівковій грошовій формі. Для цього необхідно банківські реквізити для соціальних виплат особисто подати  до уповноваженої посадової особи виконавчого органу сільської ради відповідної територіальної громади.    

 

Виплата пільг у грошовій готівковій формі здійснюється шляхом перерахування структурним підрозділом з питань соціального захисту населення коштів на рахунок пільговика, відкритий в установі уповноваженого банку для виплати пільг і житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу у грошовій формі.

 

 

ХТО ВВАЖАЄТЬСЯ ЧЛЕНОМ СІМ’Ї ПІЛЬГОВИКА ДЛЯ ОТРИМАННЯ ПІЛЬГ НА ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ?

 

Відповідно до статті 51 Бюджетного кодексу України при наданні пільг та здійсненні видатків з бюджету щодо їх виплати до членів сім’ї пільговика ( окрім статусу діти війни) належать: дружина (чоловік), їхні неповнолітні діти (до 18 років); неодружені повнолітні діти, визнані інвалідами з дитинства I та II групи або інвалідами I групи; особа, яка проживає разом з інвалідом війни I групи та доглядає за ним, за умови що інвалід війни не перебуває у шлюбі; непрацездатні батьки; особа, яка знаходиться під опікою або піклуванням громадянина, який має право на пільги, та проживає разом з ним.

 

ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ПОДАННЯ НЕПРАВДИВИХ ВІДОМОСТЕЙ

 

Структурні підрозділи з питань соціального захисту населення мають право у разі потреби перевіряти обґрунтованість видачі та достовірність документів, поданих для надання пільг.

Пільговик зобов’язаний повідомляти структурному підрозділу з питань соціального захисту населення про зміну всіх обставин, які впливають на надання пільг.

Суми пільг, виплачені надміру внаслідок зловживань з боку пільговика, на вимогу структурного підрозділу з питань соціального захисту населення повертається пільговиком до державного бюджету.

Кошти надміру перерахованої (виплаченої) пільги повертаються пільговиками на небюджетні рахунки структурних підрозділів з питань соціального захисту населення, відкриті в Казначействі.

У разі відмови пільговика добровільно повернути суму надміру перерахованої (виплаченої) пільги питання про її примусове стягнення вирішується у судовому порядку.

Посадові особи, винні у надмірному перерахуванні (надмірній виплаті) пільг, притягуються до відповідальності згідно із законом.

 

ОСОБЛИВОСТІ НАДАННЯ ПІЛЬГ НА ПРИДБАННЯ ТВЕРДОГО ПАЛИВА І СКРАПЛЕНОГО ГАЗУ

 

Пільга на придбання твердого палива призначається у разі ненадання в житловому приміщенні комунальної послуги з постачання теплової енергії для централізованого опалення (теплопостачання) та невикористання природного газу або електричної енергії для індивідуального опалення.

Посадові особи виконавчого органу щомісяця складають списки осіб (із зазначенням пільгових категорій) для призначення пільг на придбання твердого палива і скрапленого газу.

Список, підписаний сільським, селищним, міським головою (іншою уповноваженою особою) та завірений печаткою (у разі наявності), щомісяця до 23 числа подається структурному підрозділу з питань соціального захисту населення.

Структурний підрозділ з питань соціального захисту населення звіряє список з інформацією, внесеною до Реєстру.

Звірений список затверджується керівником структурного підрозділу з питань соціального захисту населення.

Один примірник (копія) затвердженого списку передається відповідному структурному підрозділу з питань субсидій для використання під час призначення житлових субсидій.

У разі зміни реєстрації місця проживання з вибуттям за межі району (міста) протягом бюджетного періоду пільговик подає довідку щодо придбання твердого палива і скрапленого газу на пільгових умовах за попереднім зареєстрованим місцем проживання.

У разі зміни умов проживання пільговика (підключення житла до системи газо-, тепло-, електропостачання для його опалення) отримані ним кошти готівкою на придбання твердого палива і скрапленого газу або тверде паливо, скраплений газ не повертаються. Пільги з оплати послуг газо-, тепло-, електропостачання для опалення житла надаються пільговику з наступного бюджетного періоду.

У разі зміни протягом бюджетного періоду будь-якого іншого виду опалення житла особи на пічне опалення пільги на придбання твердого палива і скрапленого газу надаються виходячи з кількості місяців, що залишилися до кінця бюджетного періоду, та середньомісячної вартості або кількості твердого палива і скрапленого газу, визначеної шляхом ділення річної вартості або кількості твердого палива і скрапленого газу на 12 місяців.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь