Відбулося засідання сесії Козинської сільської ради

Дата: 25.09.2020 14:34
Кількість переглядів: 8137

Фото без опису

Відбулося засідання сесії Козинської сільської ради. Розпочалося засідання із обговорення питання поділу майна яке є у власності районної ради. Таке питання постало у зв’язку з тим, що після виборів нинішній Радивилівський район буде у складі Дубенського району. Тож районна рада направила лист до нашої громади  щодо погодження передачі майна до Радивилівської міської ради. На попередньому засіданні районної ради майно та установу Радивилівської районної лікарні було передано на баланс Радивилівської міської ради. Також на баланс Радивилівської міської ради було передано установу районного центру первинної медико-санітарної допомоги. Майно, яке знаходиться на території нашої громади та яким користується ЦПМСД (10 ФАПів та 2 амбулаторії) було передано у власність нашої громади.

Тепер постало питання щодо подальшої долі 7 приміщень та 2 установ які знаходяться у власності району.  Зокрема: адміністративне приміщення районної ради, будинок побуту, громадський будинок (пенсійний фонд), адміністративна будівля (військомат), об’єднаний трудовий архів, комунальне підприємство «Радивилівське бюро технічної інвентаризації», комунальне підприємство «Аптека», комунальне підприємство «Радивилівтеплосервіс» та адміністративна будівля. Серед варіантів подальшої долі цього майна були наступні: 1) передати у власність Дубенського району; 2) передати у власність Радивилівської міської ради; 3) поділити між громадами нинішнього Радивилівського району.

Для обговорення даного питання на сесію Козинської сільської ради було запрошено депутатів Радивилівської районної ради. На сесії були присутні наступні районні депутати: Кондрась Лариса Федорівна, Школяр Іван В’ячеславович, Панасюк Микола Андрійович, Мулик Рита Дмитрівна.

Після обговорення було вирішено не погоджувати передачу майна Радивилівській міській раді та розглянути можливість виділення частки громаді.

Наступним важливим питанням, яке було обговорено на сесії було питання санаторію «Козинський». Він є у комунальній власності Рівненської обласної ради. Влітку 2020 року обласна рада вирішила припинити діяльність санаторію, а приміщення приєднати до комунального підприємства «Рівненський обласний спеціалізований центр реабілітації дітей з органічним ураженням центральної нервової системи з порушенням психіки та паліативної допомоги дітям» Рівненської обласної ради. Козинською сільською радою до Рівненської обласної ради було направлено лист-зверненя  про створення на базі санаторіюустанови для розміщення дітей що перебувають в складних життєвих обставинах. Директор комунальної установи «Центр з  надання соціальних послуг» Світлана Воловчук разом із директором санаторію Олегом Мулярем відвідали комісію з питань соціальної політики і соціального захисту учасників АТО з метою збереження та перепрофілювання установи на передати  комунальний заклад «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей». Однак ці зусилля бажаного результату не дали.

Тож на засіданні сесії було обговорено питання щодо передачі санаторію у комунальну власність Козинської. За результатами обговорення даного питання було прийнято рішення «Про згоду на отримання у комунальну власнісьт майнового комплексу санаторію» яке буде направлено до Рівненської обласної ради. Зрозуміло, що як санаторій дане приміщення в громаді не зможе працювати. Було обговорено варіанти його подальшої діяльності з максимальною користю для громади. За погодженням з депутатами сільський голова Юрій Костюк ініціює створення на базі санаторію комплексної установи, яка могла б поєднувати:

  • Центр безпеки з належним розташуванням рятувальної команди села Козин, облаштування ангарного приміщення для розташування пожежної техніки та швидкої допомоги
  • відділення надання соціальних послуг
  • відділення реабілітації
  • кабінет логопеда
  • стаціонарне відділення для постійного або тимчасового проживання одиноких осіб
  • Центр підтримки сім’ї та дітей

Іншими питаннями, які були на сесії був ряд земельних питань та передача освітньої субвенції на заклади освіти. На Ново-Пляшевську ЗОШ направлено 19718 гривень, на Козинський НВК – 219402 гривні, на Рудня-Почаївський НВК – 73980 гривень.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь