Пошук

15 квітня відзначатиметься День Довкілля

Дата: 06.04.2017 16:56
Кількість переглядів: 771

Фото без опису

День довкілля!  Почнемо з себе – це просто!

 

Шановні краяни! В суботу, 15 квітня, по всій країні відзначатиметься «День довкілля». Це не стільки свято в традиційному розумінні цього слова, як проведення низки заходів, спрямованих на поліпшення стану навколишнього природного середовища: озеленення, благоустрою населених пунктів та прилеглих до них територій, очищення водних джерел, збереження природно-заповідних та інших особливо цінних об’єктів, поширення екологічних знань, активізація державного та громадського контролю за дотриманням природоохоронного законодавства.

Напевно, не має необхідності переконувати, що стан довкілля в селах та на території об’єднаної територіальної громади сьогодні потребує значного покращення. Звичайно, поліпшення ситуації можливе, але для цього потрібна тісна співпраця між керівництвом ОТГ, сіл та громадськістю, активна позиція якої є передумовою необхідності вирішення назрілої проблеми шляхом прийняття раціональних рішень та вжиття успішних дій.

Усі ми розумієм, що чистота краю починається з чистоти власної оселі, вулиці, села, міста. Але не поодинокими випадками, нажаль, є накопичення побутових відходів, які захаращують парки, сквери, прибережні смуги річок та місця відпочинку, підпалювання сухих рослинних решток, дим від яких забруднює атмосферне повітря населених пунктів, несанкціоноване зрізання дерев – все це прояви низького рівня культури окремих громадян і недбале їх ставлення до оточуючого середовища.

Беззаперечно, життя вимагає знесення зелених насаджень в тих чи інших випадках, але ж не можна залишати після себе тільки пеньки, що білими плямами все частіше заглядають в очі з докором сумління. А тому є нагальна потреба у нових насадженнях. І свою стурбованість екологічним станом ми можемо всі разом матеріалізувати, посадивши дерева біля власних будинків, на пустирях, неподалік офісів, на схилах річок та водойм. Кожен небайдужий громадянин може зробити свій внесок у спільну справу охорони природи, щоб краєвиди нашої об’єднаної територіальної громади завжди тішили око і веселили душу, а наші нащадки могли насолоджуватися неповторною красою та унікальністю рідного краю.

Тому хотілося б, щоб ця доброчинна природоохоронна акція згуртувала якнайширше коло жителів Козинської об’єднаної територіальної громади.

Запрошуємо представників установ, підприємств, громадськість, активну студентську та учнівську молодь, а також всіх небайдужих до стану довкілля активно долучитись до природоохоронних заходів, що проходять на території об’єднаної територіальної громади, і внести свій посильний внесок у справу охорони довкілля.

 

 

Віталій Дмитерчук

начальник відділу земельних відносин, екології та

благоустрою, економічного розвитку, інвестицій,

транспорту та регуляторної діяльності,

ЖКГ Козинської сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь