Пошук

Додаткові заходи щодо запобігання поширенню на території громади коронавірусу

Дата: 25.03.2020 15:16
Кількість переглядів: 760

20 березня 2020 року на засіданні постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Радивилівського району було визначено додаткові заходи щодо запобігання поширенню на території Радивилівського району гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом.

 

1. Керівникам закладів торгівлі та мережі аптек:

1.1.  Дотримуватись в обов’язковому порядку максимально допустимої кількості   одночасного перебування людей у торговому залі в залежності від площі торгового залу, а саме:

            1.1.1. Площа торгового залу від 500 м² до 1 000 м² - 20 (двадцять) чоловік.

            1.1.2. Площа торгового залу до 500 м² - 10 (десять) чоловік.

            1.1.3. В аптеках та невеликих магазинах одночасне перебування покупців на відстані 3,0 м один від одного, але не більше 3-ьох осіб.

            1.1.4. Безпечна відстань між покупцями має становити три метри.

1.2. Призначити відповідальних працівників, які будуть здійснювати контроль за      допустимою кількістю відвідувачів у приміщенні.

1.3.Всі приміщення підприємств продуктової торгівлі повинні утримуватись в чистоті. На підприємствах ввести обов’язкову санітарну годину після кожних 6 годин роботи підприємства, під час якої проводити обробку всіх приміщень. Торгівельне і механічне обладнання (стелажі, торгівельне та механічне обладнання (ваги, прилавки, вітрини, торговельні візки та кошики, транспортні стрічки касирів, фасувальні агрегати) повинні дезинфікуватись та промиватись гарячою водою.

1.4. Під час проведення санітарної години проводити прибирання з застосуванням миючих та дезинфікуючих засобів, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 03.07.2006 № 908.

1.5. Туалети промивати і дезінфікувати кожні 3-й години. Під час кожного прибирання туалетів протирати окремо виділеною тканиною, що змочена дезинфікуючими засобами дверні ручки, водопровідні крани, спускові ручки і другі поверхні, яких торкаються руки людини при відвідуванні туалету.

1.6. Щітки і мочалки для миття інвентарю промивати, дезинфікувати та просушувати.

 

    1. Входи в торгові зали, туалети забезпечити засобами дезинфекції рук відвідувачів.

1.8. Зобов’язати персонал та відвідувачів закладів знаходитися у захисних масках та дотримуватися правил їх користування, а також дотримуватися правил особистої гігієни.

1.9. Клієнтам заборонено заходити до закладів, якщо у них вже перебуває максимально допустима кількість відвідувачів. У такому разі клієнти повинні зачекати біля входу на відстані три метри один від одного.

Термін: негайно

 

  1.   Відвідувачам закладів, в яких дозволено обслуговування населення:

2.1. Відвідування продуктових магазинів, аптек, автозаправних станцій

повинно відбуватися виключно у разі нагальної потреби.

2.2. З метою зменшення навантаження на Заклади, а також для зменшення кількості контактів із людьми, необхідно заздалегідь підготувати розрахунок усіх потреб (наприклад, перелік закупівлі продуктів чи лікарських засобів).

2.3. За можливості рекомендуємо усім відвідувачам закладів одягати захисні маски. 2.4. Перед входом до закладів необхідно продезинфікувати антисептиком руки.

2.5. Заборонено заходити до закладів, якщо у них вже перебуває максимально допустима кількість відвідувачів. У такому разі повинні зачекати біля входу на відстані три метри один від одного.

Термін: постійно

 

3. Дозволити роботу аптек, продуктових магазинів та супермаркетів, АЗС, торгівлю засобами гігієни, зв’язку, роботу ветеринарних аптек, магазинів з надання ритуальних послуг тільки в спеціалізованих магазинах, що реалізовують вище зазначену групу товарів (додатково до пункту 2 протоколу № 5 від 17.03.2020 Комісії з питань ТЕБ та НС Радивилівського району).

Термін: негайно

 

  1. Заборонити роботу пересувних торгових точок, дрібно-роздрібної торгівлі, пересувних кав’ярень, додатково до пункту 2 протоколу № 5 від 17.03.2020 Комісії з питань ТЕБ та НС Радивилівського району).

Термін: негайно

 

  1. Призупинити обіг готових страв власного приготування (салати з майонезами, соусами, олією, печена, смажена риба, картопля смажена, варена, кури гриль, м'ясо птиці, яловиче свинне, смажене та печене, напівфабрикати з терміном реалізації до 24 годин, тощо) та заборонити приготування вуличної їжі на рухомих та тимчасових потужностях (кіосках, палатках, МАФах, транспортних засобах, що використовуються як потужність з реалізації харчових продуктів кінцевим споживачам, тощо).

Хлібобулочні вироби, тістечка та інші харчові продукти повинні реалізовуватися в промисловому пакуванні, або після фасування у виробничих приміщеннях закладів роздрібної торгівлі.

Термін: негайно

 

6. Заборонити діяльність медичних закладів та установ, що здійснюють приватну медичну практику на території Радивилівського району.

Термін: негайно

 

7. Заборонити проїзд пасажирів в громадському транспорті без захисних масок.

Термін: негайно

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь