В Україні запроваджено надзвичайну ситуацію до 24 квітня 2020 року

Дата: 25.03.2020 13:54
Кількість переглядів: 1092

Фото без опису

Уряд запровадив режим надзвичайної ситуації по всій території України на 30 днів, до 24 квітня 2020 року. 

Крім того були внесені зміни до урядової постанови, яка обмежує господарську діяльність. Дяка КМУ на оперативну реакцію на звернення громадян та народних депутатів.

Тепер обмеження не поширюється на:

торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення,
ВЕТЕРИНАРНИМИ ПРЕПАРАТАМИ, КОРМАМИ, ПЕСТИЦИДАМИ І АГРОХІМІКАТАМИ, НАСІННЯМ І САДИВНИМ МАТЕРІАЛОМ, засобами зв’язку за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів

провадження банківської та страхової діяльності, а також медичної практики, ВЕТЕРИНАРНОЇ ПРАКТИКИ, діяльності автозаправних комплексів, за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів

Таке рішення щойно ухвалили на засіданні Кабінету Міністрів. Крім того, у режим надзвичайної ситуації переведена Єдина державна система цивільного захисту. Відповідно, всі карантинні обмеження також подовжені на 30 днів до 24 квітня.

Уряд діє за визначеним планом боротьби з поширенням коронавірусної інфекції. І сьогоднішнє рішення обумовлене тим, що випадки захворювання на COVID-19 вже виявлені в 13 областях та місті Києві.

Додатково до цього рішення Кабмін постановив:

?? належним чином облаштувати КПП в зонах надзвичайної ситуації з обов’язковим санітарним оглядом громадян та пропуском лише після медичного огляду осіб та дезінфекції транспортних засобів;
?? залучити до роботи на цих пунктах працівників та технічні засоби МОЗ, Нацполіції, Нацгвардії, ДСНС, Держпроспоживслужби;
?? усі приміщення, дороги та тротуари мають проходити ретельну дезінфекцію;
?? надавати допомогу малозахищеним верствам населення із залученням працівників соціальних служб, громадських і волонтерських організацій до надання допомоги.

За даними Міністерства охорони здоров'я станом на 25.03.2020 року в Україні підтверджено 113 випадків інфікування коронавірусною інфекцією. З них - 4 летальні. 1 пацієнт видужав та виписаний з лікарні. На території Рівненської області та нашої громади підтверджених випадків інфікування не виявлено.

Для запобігання поширенню коронавірусної інфекції не забувайте ретельно мити руки з милом або користуватиися спиртовмісними антисептичними (від 60%) антисептичними засобами. 

Однак, ключовим правилом є дотримання правил карантину. Без зайвої потреби не відвідуйте громадські місця. Якщо потреба виникла, то дотримуйтесь правил відвідування таких місць: дотримуйтесь дистанції 2-3 метри між людьми. Водночас в приміщенні може перебувати не більше двох покупців. При перебуванні в громадських місцях обов'язково надягайте маски.

При ознаках захворювання НЕГАЙНО зателефонуйте вашому сімейному лікарю. Не займайтесь самолікуванням та не відтерміновуйте консультацію.

Окреме прохання до жителів громади, які нещодавно повернулись або повертаються з-за кордону. Не наражайте своїх близьких, друзів та оточуючих на небезпеку! З дати прибуття ви повинні перебувати в самоізоляції не менше 14 днів. Не відвідуйте громадські місця та не ходіть у гості. В разі захворювання негайно зателефонувати сімейному лікарю. 

Прості речі рятують життя. Краще дотриматись карантину ніж боротись із хворобою. Бережіть себе!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь