У громаді змагалися читці-декламатори творів Тараса Григоровича Шевчкенка

Дата: 02.03.2020 14:29
Кількість переглядів: 719

Фото без опису

Є дні, що минають і непомітно зникають без сліду. Нічого не залишають по собі, нічого не знаменують собою. Але є день, що ніколи не минає, що завжди з нами. Бо він увібрав у себе безсмертне дихання душі. Бо він такий великий і незбагненний, як життєдайний дощ, як весняний вітер, як щедре сонце.    Україна у долі своїй має такий день – 9 березня.

    Він був сином мужика і став володарем у царстві духа. Він був кріпаком і став велетнем у царстві людської культури. Він був самоуком і вказав нові, світлі і вільні шляхи професорам і книжним ученим.

 З минулого віку і до нашого часу, і далі - в майбутнє, у нові віки. День, який явив світові Шевченка – великого сина великого народу.

26 березня у Козинській ОТГ відбулися огляд-конкурс  читців-декламаторів, юних поетів «Живи, Кобзаре, в пам’яті людській» серед закладів освіти громади та І етап обласного конкурсу читців-аматорів  «Кобзарева струна не вмирає» серед клубних установ.

Заклади освіти презентували вірші Тараса Шевченка та власні поезії. У конкурсі читців- декламаторів участь взяли  у І віковій категорії  9 учнів, ІІ- 5 учнів, а юних поета було 2 учасники.

Серед юних поетів журі  визначили одне ІІІ місце-Галанзовська Інна, учениця Ново- Пляшевської ЗОШ І-ІІст, яка зачитала власні акровірші.

У ІІ віковій категорії  ІІ місце посіли – Назарчук Назар та Гойда Софія, учні Рудня-Почаївського НВК «ЗОШ І-ІІІст.- ДНЗ» , ІІІ місце- Мацюк Ольга, учениця Рудня-Почаївського НВК «ЗОШ І-ІІІст.- ДНЗ». 

Перемогу в І віковій категорії здобули – ІІІ місце посіла інсценізація учнів Ново- Пляшевської ЗОШ І-ІІст. – Мисько Єлизавета, Мельник Марія, Степанюк Альбіна; ІІ місце – учениці Рудня-Почаївського НВК «ЗОШ І-ІІІст.- ДНЗ» - Щепанські Анна та Дарина; І місце посів учень Козинського НВК «ЗОШ І-ІІІст. – колегіум» - Козіцький Артем.

 Заклади культури презентували 3 вірші, зокрема – 1 вірш – Т.Шевченка та 2 на вибів різних поетів. Боротьба точилася серед  9 клубних установ.

Перемогу здобули: ІІІ місце- Сова Олександра (клуб с. Іващуки), ІІ місце- Савчук Богдана ( клуб с.Савчуки),  І місце- Краплич Володимир (СБК с. Пустоіванне).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь