Пошук

У громаді змагалися читці-декламатори творів Тараса Григоровича Шевчкенка

Дата: 02.03.2020 14:29
Кількість переглядів: 648

Фото без опису

Є дні, що минають і непомітно зникають без сліду. Нічого не залишають по собі, нічого не знаменують собою. Але є день, що ніколи не минає, що завжди з нами. Бо він увібрав у себе безсмертне дихання душі. Бо він такий великий і незбагненний, як життєдайний дощ, як весняний вітер, як щедре сонце.    Україна у долі своїй має такий день – 9 березня.

    Він був сином мужика і став володарем у царстві духа. Він був кріпаком і став велетнем у царстві людської культури. Він був самоуком і вказав нові, світлі і вільні шляхи професорам і книжним ученим.

 З минулого віку і до нашого часу, і далі - в майбутнє, у нові віки. День, який явив світові Шевченка – великого сина великого народу.

26 березня у Козинській ОТГ відбулися огляд-конкурс  читців-декламаторів, юних поетів «Живи, Кобзаре, в пам’яті людській» серед закладів освіти громади та І етап обласного конкурсу читців-аматорів  «Кобзарева струна не вмирає» серед клубних установ.

Заклади освіти презентували вірші Тараса Шевченка та власні поезії. У конкурсі читців- декламаторів участь взяли  у І віковій категорії  9 учнів, ІІ- 5 учнів, а юних поета було 2 учасники.

Серед юних поетів журі  визначили одне ІІІ місце-Галанзовська Інна, учениця Ново- Пляшевської ЗОШ І-ІІст, яка зачитала власні акровірші.

У ІІ віковій категорії  ІІ місце посіли – Назарчук Назар та Гойда Софія, учні Рудня-Почаївського НВК «ЗОШ І-ІІІст.- ДНЗ» , ІІІ місце- Мацюк Ольга, учениця Рудня-Почаївського НВК «ЗОШ І-ІІІст.- ДНЗ». 

Перемогу в І віковій категорії здобули – ІІІ місце посіла інсценізація учнів Ново- Пляшевської ЗОШ І-ІІст. – Мисько Єлизавета, Мельник Марія, Степанюк Альбіна; ІІ місце – учениці Рудня-Почаївського НВК «ЗОШ І-ІІІст.- ДНЗ» - Щепанські Анна та Дарина; І місце посів учень Козинського НВК «ЗОШ І-ІІІст. – колегіум» - Козіцький Артем.

 Заклади культури презентували 3 вірші, зокрема – 1 вірш – Т.Шевченка та 2 на вибів різних поетів. Боротьба точилася серед  9 клубних установ.

Перемогу здобули: ІІІ місце- Сова Олександра (клуб с. Іващуки), ІІ місце- Савчук Богдана ( клуб с.Савчуки),  І місце- Краплич Володимир (СБК с. Пустоіванне).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь