Соломія Чубай відвідала малу Батьківщину свого батька

Дата: 03.12.2018 15:24
Кількість переглядів: 802

Фото без опису

У п'ятницю, 30 листопада 2018 року в публічно-шкільну бібліотеку філію с. Березини завітала Соломія Чубай, дочка письменника Григорія Чубая, який проживав в селі Березини. Гост. супроводжувала поетеса, перекладач Маріанна Кіяновська, яка досліджує життя і творчість Григорія Чубая. Цікаві факти з життя письменника надав товариш і вчитель Григорія Чубая - Іван Чуліпа. Разом із сільським головою Юрієм Костюком гостей зустрічав голова Радивилівської районної ради Володимир Кондик та бібліотекар Людмила Карлюк.

Довідково: Соломія Чубай - музикант, вокаліст гурту «Джалапіта» та продюсер літературно-музичних проектів, громадська діячка, співала у гуртах «Без цукру» і «Далі», голова правління громадського об'єднання «Вірменська-Тридцять П'ять», автор проектів «П'ятикнижжя» — присвячений батькові Соломії, Грицьку Чубаю та «Колискових для Олекси».

Григорій Чубай - видатний український поет, перекладач, художник, мистецтвознавець, один з лідерів українського літературно-мистецького андеґраунду 1960-их 1970-их та 1980-их років, видавець самвидавного літературно-мистецького часопису Скриня (1971), батько лідера гурту «Плач Єремії» Тараса Чубая та Соломії Чубай, автор посмертно виданих поетичних книг «Говорити, мовчати і говорити знову» (1990), «Плач Єремії» (1999) , "Скоромовка не для вовка" (2008) - збірка віршів для дітей, «П'ятикнижжя» (2013).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь