Соломія Чубай відвідала малу Батьківщину свого батька

Дата: 03.12.2018 15:24
Кількість переглядів: 859

Фото без опису

У п'ятницю, 30 листопада 2018 року в публічно-шкільну бібліотеку філію с. Березини завітала Соломія Чубай, дочка письменника Григорія Чубая, який проживав в селі Березини. Гост. супроводжувала поетеса, перекладач Маріанна Кіяновська, яка досліджує життя і творчість Григорія Чубая. Цікаві факти з життя письменника надав товариш і вчитель Григорія Чубая - Іван Чуліпа. Разом із сільським головою Юрієм Костюком гостей зустрічав голова Радивилівської районної ради Володимир Кондик та бібліотекар Людмила Карлюк.

Довідково: Соломія Чубай - музикант, вокаліст гурту «Джалапіта» та продюсер літературно-музичних проектів, громадська діячка, співала у гуртах «Без цукру» і «Далі», голова правління громадського об'єднання «Вірменська-Тридцять П'ять», автор проектів «П'ятикнижжя» — присвячений батькові Соломії, Грицьку Чубаю та «Колискових для Олекси».

Григорій Чубай - видатний український поет, перекладач, художник, мистецтвознавець, один з лідерів українського літературно-мистецького андеґраунду 1960-их 1970-их та 1980-их років, видавець самвидавного літературно-мистецького часопису Скриня (1971), батько лідера гурту «Плач Єремії» Тараса Чубая та Соломії Чубай, автор посмертно виданих поетичних книг «Говорити, мовчати і говорити знову» (1990), «Плач Єремії» (1999) , "Скоромовка не для вовка" (2008) - збірка віршів для дітей, «П'ятикнижжя» (2013).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь