На базі закладів освіти Козинської ОТГ відбулося засідання обласної школи управлінської майстерності

Дата: 27.09.2018 11:02
Кількість переглядів: 1577

Фото без описуФото без опису

26 вересня 2018 року на базі закладів освіти Козинської ОТГ відбулося засідання обласної школи управлінської майстерності із проблеми «Формування професійної мотивації менеджера освіти в умовах децентралізації влади». Тема заняття: «Роль керівника в забезпеченні децентралізованого управління закладом освіти». 
Климко Лариса Василівна, методист кабінету управління навчальними закладами Рівненського ОІППО відкрила семінар презентацією «Організація праці керівника закладу освіти як менеджера та лідера» та сфокусувала свій виступ на особистості директора освітнього закладу як агента змін, а також освітньому просторі сучасної школи, зацікавлених сторонах та складнощах взаємодії з ними; освітній цінності закладів освіти для громади, інфраструктурі і мотивації різних гравців для розширення освітнього простору. 
Вижицька Мар’яна Володимирівна, начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Козинської сільської ради ознайомила присутніх з експрес-портретом освітнього простору Козинської ОТГ та окреслила своє бачення щодо системного підходу до моделювання управлінської діяльності керівника сучасного закладу освіти в умовах децентралізації влади. 
Всі ми розуміємо, що сучасна школа дуже швидко реформується. Тому всі її «життєві» процеси також потребують реформування. У свою чергу, керівнику закладу освіти необхідно постійно слідкувати за змінами, що відбуваються у суспільстві, орієнтуватися у методах управління, впроваджувати власні ідеї та професійно керувати. Своєчасне вивчення та впровадження наукових досягнень – це не тільки підвищення компетенції керівника, а й успіх усього закладу. Так, Хоружа Софія Миколаївна, директор Рудня - Почаївського навчально-виховного комплексу «ЗОШ І – ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» презентувала присутнім виступ «Сучасний заклад освіти. Візія. Виклики та загрози. Директор як лідер змін» та запропонувала присутнім поділитися своїми знаннями, думками, баченням щодо ролі керівника в забезпеченні децентралізованого управління закладом освіти. Які пріоритети для себе мають обрати сучасні керівники, які цінності сповідувати та поєднати приємне з корисним на практичному модулі семінару педагогічного салону-кав’ярні «Освітянський воркшоп з горнятком кави». Ключовими питання для обговорення стали наступні:
1 група «Управлінський хенд-мейд» 
Фокус моделювання: «Директор – генератор та головний агент змін»
Завдання: змоделювати особистість директора закладу освіти в контексті вимог сучасного суспільства
2 група «Успішний учитель»
Фокус моделювання: «Українська школа буде успішною, якщо до неї прийде успішний учитель» 
Завдання: змоделювати особистість вчителя закладу освіти в контексті вимог сучасного суспільства
3 група «Hub School» 
Фокус моделювання: «Створюючи Hub School, маємо пам’ятати про Концепцію привабливості сучасної школи. Говоримо про матеріально – технічну привабливість закладу…»
Завдання: створити модель закладу освіти в площині матеріально – технічного забезпечення. Хто відповідальний за втілення у життя Концепції привабливості школи???
4 група «Компетентності для успішної самореалізації»
Фокус моделювання: «Новий зміст освіти заснований на формуванні компетентностей, необхідних для успішної самореалізації в суспільстві.» Концептуальні засади реформування середньої освіти «Нова українська школа».
Завдання: змоделювати місію сучасного закладу для успішної реалізації нового змісту освіти,
Смолярчук Галина Степанівна, директор Козинського НВК «ЗОШ І – ІІІ ступенів – колегіум» презентувала учасникам семінару заклад та своє баченням щодо ролі керівника як інструменту підвищення якості та ефективності освіти. Також присутнім було цікаво послухати її про організацію освітнього процесу у закладах освіти республіки Польща, в яких Галина Степанівна побувала з творчим візитом.
Шпачинська Ірина Олександрівна, заступник директора з навчально-виховної роботи Козинського навчально-виховного комплексу «ЗОШ І – ІІІ ступенів – колегіум» поділилася досвідом з організації освітнього процесу в опорному закладі та його філіях. 
Всі учасники семінару, а це представники закладів освіти області, ОТГ, мали змогу поспілкуватися між собою, поділитися досвідом, поговорити про наболіле. Адже час реформ – небезпечний та складний час. Однак усі присутні готові до змін і вірять у їх ефективність. 
Освітянська спільнота Козинської ОТГ, відкрита до змін і готова їх впроваджувати у закладах, поширювати свої практики і формувати коло однодумців, які хочуть привносити зміни в українську систему освіти вже сьогодні.

Матеріали взято з особистої сторінки Мар'яни Вижицької у соціальній мережі Facebook.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь