Пошук

У Рудня-Почаївському НВК проведено День цивільного захисту «Виникнення пожежі в навчальному закладі»

Дата: 27.04.2018 10:14
Кількість переглядів: 1003

З метою перевірки та закріплення теоретичних знань, умінь і навичок з цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, набутих впродовж навчального року учнями та працівниками Рудня – Почаївського НВК «ЗОШ І – ІІІ ступенів – ДНЗ», практичного відпрацювання всіма працівниками та учасниками освітнього процесу практичних дій за Планом реагування на НС (Інструкції щодо дій персоналу при загрозі або виникненні НС), для забезпечення високої організованості якісного проведення заходів 26 квітня 2018 року у закладі проведено День цивільного захисту з відпрацюванням практичних заходів з теми «Виникнення пожежі в навчальному закладі».
Під час проведення Дня ЦЗ відбулися практичні заходи з питань цивільного захисту керівного складу та фахівців ЦЗ закладу, педагогічних працівників, обслуговуючого персоналу , учнів 1-11 класів та вихованців ДНЗ.
При відпрацюванні практичних заходів з теми «Виникнення пожежі в навчальному закладі» від вчителя історії надійшла інформація про виникнення пожежі в кабінеті історії на другому поверсі. Використовуючи основну систему оповіщення школи (електричний дзвінок) директором НВК було дано розпорядження: «Увага всім ! Пожежа.» та проведено екстрену евакуацію учасників освітнього процесу за встановленими маршрутами через основний та запасні виходи. Особисто директором та через відповідального з питань цивільного захисту здійснювався контроль за виконанням розпорядження.
До участі у тренуванні було залучено пожежну частину Козинської ОТГ. Відбулися показові дії служби порятунку – 101: розгортання пожежного рукава , гасіння осередку загоряння, а також огляд-виставка аварійно-рятувальної техніки. 
Вчителем курсу «Захист Вітчизни» проведено комбіновані естафети, відпрацювання нормативів ЦЗ з учнями 7-11 класів; одягання індивідуальних засобів захисту (протигазів).
Медична сестра НВК провела практичні заняття з надання домедичної допомоги потерпілому.
Класними керівниками 1-11 класів проведено виховні заняття з питань ЦЗ та БЖД на тему: «Правила поведінки та дії в разі виникнення пожежі у НВК».
Педагогом-організатором було організовано перегляд кінофільму з цивільного захисту для учнів 1-11 класів «Дії за сигналом «Увага всім !»» . 
Найменші учасники Дня цивільного захисту – вихованці ЗДО залюбки взяли участь у вивченні правил безпечної поведінки, опрацювавши посібник «Безпечні пригоди», виготовлений за ініціативи та сприяння навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Рівненської області, головного управління ДСНС України в Рівненській області та були присутні при проведенні всіх практичних занять на шкільному подвір’ї. 
Впродовж дня діяла виставка стінних газет, малюнків учнів 1-4 класів, розмальовок вихованців ЗДО з тем ЦЗ : надзвичайні ситуації, пожежна безпека, безпека життєдіяльності. 
Завершився День цивільного захисту підведенням підсумків Дня цивільного захисту.

Більше фото ТУТ

Матеріали взято з особистої сторінки Мар'яни Вижицької у соціальній мережі Facebook


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь