Пошук

Впродовж 8-9 травня проведено заходи приурочені Дню пам’яті та примирення і 72-ій річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 10.05.2017 15:40
Кількість переглядів: 2560

З метою гідного вшанування подвигу Українського народу в Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки Другої світової війни було проведенно ряд заходів приурочених Дню пам’яті та примирення  і 72-ій річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

В храмі Свято-Покровської церкви було проведено панахиду та відслужено молебен за мир в Україні. А по Козинській ОТГ молебні було відправлено біля пам'ятних місць та обелісків.

08.05.2017 року було покладено квіти та запалено лампадки біля пам'ятників, які розташовані на території Козинської ОТГ.

Біля обеліска в селі Козин була проведена урочиста лінійка учнями Козинського НВК школи-колегіум, а також було заслухано виступ сільського голови Ю.А. Костюка. На місцях по громаді також було проведено урочистості з покладенням квітів на обеліски та пам'ятники загиблим воїнам.

В усіх загальноосвітніх навчальних закладах ОТГ проведені заходи .

Головним завданням кожного навчального закладу було віддати данину шани героям війни,і тим, хто захищав Батьківщину десятки років тому, і тим, хто боронить її сьогодні.

У бібліотеках навчальних закладів були організовані експозиції художньої, мемуарної, інформаційно-довідкової літератури, присвячені перемозі над нацизмом у Другій світовій війні, ролі та внеску Українського народу у Другій світовій війні.

У  Козинському навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів – колегіум»проведені тематичні бесіди серед учнів 1 – 4 класів«Ніхто не забутий, ніщо не забуто…», години спілкування з учнями 5 – 11 класів «Пам’ятає  врятований світ». Шкільний бібліотекар Краплич О.А. організувала виставку-акцію «Прочитай книгу про війну».

Вчителем історії Мулик Р.Д. проведені тематичні екскурсії у шкільному музеї для учнів 5 – 6 класів «Події Другої світової війни у нашому краї». Учні  10 – 11 класів взяли участь у диспуті «Участь українців у Другій світовій війні».

Заступник директора з виховної роботи Місюрка Л.А. організувала перегляд кінофільму «Україна у вогні».

У Рудня-Почаївському навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» педагогічний та учнівський колективи під звуки набату  об’єдналися «Ланцюгом пам’яті», запалили свічки, присвятивши спогади трагічним подіям та долям людей в роки Другої світової війни.

Учнівське самоврядування закладу організувало фотогалерею «Руїни Другої світової війни» та демонстрацію слайд-шоу «Відома і невідома Друга світова війна».

         Спільно з працівниками культурно-дозвілевого комплексу с.Пустоіванне була організована зустріч поколінь - учасників Другої світової війни Гусарук М.М., Бабичем В.О.та учасників антитерористичної операції Мацюком І.Д., Твердохлібом О.С.«І стають у пам’яті дороги ті, що довелося нам пройти».

         Учнями початкових класів були виготовлені символивідзначення Дня пам’яті та примирення в Україні та Європі червоні маки – квітки, що уособлюють кров, пролиту на полях боїв, та пам’ять про тих, чиє життя забрала війна та оформлені у алею маків.

 Вчитель історії Лінник В.М. провів  урок для учнів 8 – 9 класів з використанням музейної педагогіки «Зі сплаву геройства і мертвих, і живих писалось ім’я Перемога».

Старшокласники взяли участь у круглому столі «Війна. Пам'ять. Сучасність», присвячений Дню пам’яті та примирення.

Педагог – організатор Олефір Т.І. організувала краєзнавчий квест «Мій край-моя історія жива»та перегляд відео-роликів серії «Жіночі історії Другої світової».

У Ново-Пляшевській загальноосвітній школі І – ІІ ступенів вчителі філологи провели літературний альманах «Відлетіли літа, помінялись епохи, але пам'ять нетлінна про героїв війни».

Класні керівники 1 – 9 класів провели години пам’яті «Уклін живим, загиблим слава!».Учні 9 класу  організували фотоколаж «Зупинити на мить війну».Вчителями історії проведена музейна година «Пам’ять про війну нам душу обпікає».

Учні та педагогічні працівники загальноосвітніх шкіл ОТГ взяли участь у покладанні вінків і квітів  до пам’ятників  загиблим у  Другій світовій війні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь