Стартує конкурс для юних журналістів

Дата: 28.02.2018 12:28
Кількість переглядів: 677

Фото без опису

Третій обласний конкурс учнівських творчих робіт “Я — журналіст!” розпочав цими днями Видавничий дім “ОГО” спільно з обласним управлінням освіти та науки, Національним університетом “Острозька академія” та Рівненською малою академією наук учнівської молоді.

Детальніше про умови участі в конкурсі розповідає його ініціатор, головний редактор Видавничого дому “ОГО” Віталій Голубєв.

Хто може бути учасником конкурсу?
— Учні 9–11 класів загальноосвітніх навчальних закладів та учні вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації. Головна умова — наявність інтересу до журналістики, прагнення пов’язати з нею майбутнє професійне життя. 

Спробую намалювати такий собі збірний портрет нашого потенційного учасника. Це хлопець або дівчина, який любить читати, зазвичай гарно пише твори, має схильність до гуманітарних предметів. Не виключено, що він був або є учасником предметних олімпіад, конкурсів-захистів Малої академії наук, конкурсів імені Петра Яцика. Цілком можливо, пише вірші чи оповідання, фотографує. А ще — така молода людина зазвичай любить спілкування, цікавиться всім новим. Це може проявлятись через активність і в громадському житті (наприклад, в учнівському самоврядуванні), і в культурному (скажімо, ви граєте в КВК, берете участь у театральній студії, в музичному гурті, в конкурсах краси тощо). У вас багато зацікавлень, ви не сидите на місці, задаєте різні питання (часом і незручні) вчителям та батькам. І вони, можливо, так і кажуть часом: “Цікаво, дитинко, хто ж із тебе виросте?…” Вас вважають творчою особистістю, зрештою, ви й самі це помічаєте. Якщо в цьому “збірному портреті” ви побачили себе хоча б наполовину — ви 100% наш “клієнт”! Мерщій за комп’ютер — і надсилайте нам конкурсну роботу!

— Що ж конкретно потрібно, аби взяти участь у конкурсі “Я — журналіст!”?
— Учасники конкурсу повинні надіслати власну творчу роботу обсягом не більше 2 друкованих сторінок формату А4 на тему “Цікаве — поруч”. Це розповідь про певне цікаве місце (місця) або цікаву людину (нашого сучасника) у своєму населеному пункті, яке учень хотів би показати туристу, котрий приїхав на Рівненщину з іншого регіону, або з якою хотів би його познайомити. До творчої роботи треба додати есе довільної форми обсягом до 1 друкованої сторінки формату А 4 на тему “Чим приваблює мене професія журналіста”. До есе та творчої роботи учасник конкурсу додає на окремому аркуші або в окремому файлі таку інформацію про себе: прізвище, ім’я, по батькові, число, місяць та рік народження, назву навчального закладу, клас або курс, домашню адресу, домашній та мобільний телефони (якщо є) та фотографію портретного типу (в друкованому або електронному форматі). 

Обов’язковим є надання письмової згоди одного з батьків на участь дитини в Конкурсі та використання її фото в ЗМІ (в паперовому або відсканованому форматі). Згода повинна мати такий вигляд: “Я (прізвище, ім’я, по батькові) даю згоду на участь моєї дитини (прізвище, ім’я, по батькові) в Третьому обласному конкурсі учнівських творів “Я – журналіст!” та використання її фото та творчої роботи в ЗМІ в будь-якому вигляді впродовж будь-якого часу. Число, підпис”.

— Куди надсилати пакет конкурсних матеріалів?
— Тут є два варіанти — обирайте для себе зручніший. Можна надіслати роботи електронною поштою на e-mail: vg2001@ukr.net з позначкою в темі листа: “Я — журналіст!”. А можна – поштою звичайною, за адресою: Видавничий дім “ОГО”, вул. Шкільна, 2, м.Рівне, 33000. На конверті обов’язково слід робити позначку: “Я — журналіст!”. 

— До якого часу приймаються роботи і коли оголосять результати?
— Ми прийматимемо роботи до 15 березня, а переможців визначимо і відзначимо до 10 квітня. Конкурсні роботи публікуватимуться безпосередньо під час проведення конкурсу на Рівненському інформаційному порталі Ogo.ua, у розділі “Я – журналіст”. 

— Як нагородите переможців конкурсу?
— Для них готуємо дипломи, літературу з журналістики; рекомендації для вступу до вищих навчальних закладів на спеціальність “журналістика”, допомогу в підготовці робіт для творчого конкурсу; запропонуємо пільги на навчання основ журналістики на базі Видавничого дому “ОГО” і телерадіокомпанії “Рівне 1”, екскурсії, пам'ятні сувеніри тощо. Кращим учасникам виготовимо посвідчення позаштатних кореспондентів.

— Насамкінець, що побажаєте учасникам конкурсу?
— Вірити в себе. І, якщо вас вабить журналістика, — починати з малого. Наприклад, з участі в нашому конкурсі. І далі, крок за кроком, іти до своєї мети. Адже, як відомо, успішна людина відрізняється від невдахи кількістю спроб. Отже, зробіть свою спробу – і нехай вона стане для вас вдалим стартом у журналістиці!

За матеріалпми сайту http://ogo.ua/articles/view/2011-02-02/26015.html


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь