26 квітня - міжнародний день пам'яті Чорнобиля

Дата: 26.04.2017 11:50
Кількість переглядів: 834

Фото без опису

26 квітня 1986 року Україна та світ здригнулись від страшної новини - сталась аварія на Чорнобильській АЕС. 

Сотні тисяч людей постраждало від цієї аварії. Вимушено покидали все нажите і їхали думаючи що на кілька днів, а вийшло, що на все життя. Герої, які незнаючи про ризик на який вони йдуть, мужньо й оперативно ліквідовували пожежу та наслідки вибуху. 

За офіційними повідомленнями, відразу після катастрофи загинула 31 людина, а 600 000 ліквідаторів, які брали участь у гасінні пожеж і розчищенні, отримали високі дози радіації.

Згідно з офіційними даними, радіоактивному опромінюванню піддалися майже 8 400 000 мешканців Білорусі, України та Росії, що перевищує чисельність населення Австрії.

Забруднено близько 155 000 кв.км території, що складає майже половину загальної площі території Італії. Сільськогосподарські угіддя площею майже 52 000 кв.км, а це більш ніж площа території Данії, забруднені цезієм-137 і стронцієм-90 з періодом напіврозпаду в 30 і 28 років, відповідно. Майже 404 000 людей були переселені, проте мільйони як і раніше живуть в умовах, коли залишкова дія, що зберігається, створює цілу низку небезпечних наслідків. 15 грудня 2000 року діяльність ЧАЄС як виробника електроенергії було припинена.

З Україною солідарний увесь світ. У Білорусі відзначають День Чорнобильської трагедії. У Росії - День пам’яті загиблих у радіаційних аваріях і катастрофах.Починаючи з 2003 року увесь світ відзначає Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф.

Сьогодні минає 31 рік від дня цієї трагедії. Але її відгомін ми чуємо й досі. Дякуємо і пам'ятаємо за вчинки Героїв, які брали участь у ліквідації аварії на ЧАЕС.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь