Пошук

6 квітня – Міжнародний день спорту на благо миру та розвитку

Дата: 06.04.2017 11:27
Кількість переглядів: 855

6 квітня – Міжнародний день спорту на благо миру та розвитку

 

International Day of Sport for Development and Peace — порівняно нове свято в календарі міжнародних та всесвітніх дат, встановлених Організацією Об’єднаних Націй.

23 серпня 2013 р. Генеральна Асамблея ООН одноголосно ухвалила резолюцію, якою зазначалося, що «здоровий спосіб життя, фізична та інтелектуальна активність — запорука загального процвітання й добробуту».

Із розвитком суспільства змінювалися форми й різновиди спортивних змагань. Встановлюються нові й нові рекорди у спорті вищих досягнень. Разом з олімпійцями впевнено змагаються за перемогу паралімпійці.

         Жінки беруть участь у змаганнях з видів спорту, які тривалий час вважалися суто «чоловічими». Спортивна гра, активний відпочинок, інтелектуальні змагання знаходять своїх прихильників.

Проте, мабуть, незмінними залишаються поняття, які супроводжують спорт і фізичну культуру: це мирні змагання, це життєрадісне і життєствердне заняття, це сприяння порозумінню людей у світі.

Нині дедалі більше людей займається фізкультурою «для себе», поліпшуючи власні здоров’я та фізичний стан. У парках і скверах західноєвропейських міст і містечок щодня можна побачити людей різного віку, які роблять руханки, пробіжки. Мати абонемент у спортивний зал чи басейн – звичайна справа. Тож якщо ми справді прагнемо «до Європи», як це декларуємо, — варто, мабуть, упритул зайнятися підтримкою свого здоров’я. Зрештою, витрачати час на руханку значно приємніше, ніж витрачати гроші на лікування…

         Нинішні перемоги наших спортсменів і спортсменок – це перемоги країни й наші спільні. Імена біатлоністок Юлії Джими, Олени Підгрушної, Валентини й Віти Семеренко;боксера Олександра Усика; футболіста Андрія Шевченка; фехтувальниці Ольги Харлан; шахіста Василя Іванчука й багатьох-багатьох інших відомі цілому світові. Свіжий приклад: українська збірна здобула 117 медалей на Паралімпійських іграх у вересні 2016 року в Бразилії й посіла третє місце (після Китаю та Великої Британії).

Кожній людині й цілому людству для розвитку, поступу, вдосконалення необхідний мир. Як зазначає ООН, спорт має слугувати миру, а отже, розвиткові й поступу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь