14 березня - перше відзначення Дня українського добровольця

Дата: 14.03.2017 09:52
Кількість переглядів: 854

Фото без опису

З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, підвищенню суспільної уваги і турботи про учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості Верховна Рада України постановила установити в Україні День українського добровольця, який починаючи з 2017 року відзначатиметься щорічно 14 березня.

Коли почалася агресія Росії проти України – тисячі відданих українських синів і дочок шукали можливості йти добровольцями на фронт. Вчителі, лікарі, студенти, підприємці, айтішники – сотні майданівців – замість того, щоб після багатомісячних боїв у Києві поїхати по домівках, рушили з барикад Майдану на дальні барикади Донбасу боронити незалежність України та стали ідеологічною основою нової української армії.

День українського добровольця стане однією з основ, на якій будуть зростати і гартуватися нові покоління вільних українців. Рішенням Верховної Ради закарбувалось навіки героїзм українських лицарів.

Свято встановлене з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

Сьогодні ми вітаємо всіх, хто за покликом серця став на захист України! Ми бачили, як саме добровольці і волонтери зупинили перші спроби російського агресора знищити нашу державність. З англійської слово volunteer перекладається також, як доброволець…

Ми пам’ятаємо і пам’ятатимемо наших побратимів, які стали до лав Небесної Сотні за останні три роки. Вічна слава Героям…

Слава і честь синам і донькам України – справжнім патріотам та захисникам українського народу.

Слава Україні!

Героям Слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь