Рішення сільської ради №841 «Про затвердження Програми для кривдників на 2024-2026 роки»

Кількість переглядів: 30
Скликання: 8 скликання (листопад 2020 - 20__ рр)
Сесія: 37 сесія
Тип документу: Рішення сільської ради
Дата: 21.12.2023
Автор: Віктор Сачук
Номер документу: 841
Назва документу: Про затвердження Програми для кривдників на 2024-2026 роки
Прикріплені файли:
  1. Про затвердження... (0.05 МБ)
  2. Додаток (0.11 МБ)

козинська  сільська  рада

дубенського  району  РІВНЕНСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

(пленарне засідання тридцять сьомої  сесії  восьмого скликання)

РІШЕННЯ

21  грудня 2023 року                                                                                                          № 841

 

Про затвердження Програми для кривдників на 2024-2026 роки

 

          Керуючись пунктом 22 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Законів України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», «Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України з метою реалізації положень Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами», «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо захисту дітей від сексуальних зловживань та сексуальної експлуатації», «Про соціальні послуги», «Державної соціальної програми запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі на період до 2023 року», постанов Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2018 року № 658 «Про затвердження Порядку взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі», наказу Міністерства освіти і науки України від 02 жовтня 2018 року № 1047 «Про затвердження Методичних рекомендацій щодо виявлення, реагування на випадки домашнього насильства і взаємодії педагогічних працівників з іншими органами та службами», наказу Міністерства соціальної політики України від 01 жовтня 2018 року № 1434 «Про затвердження Типової програми для кривдників», з метою забезпечення розбудови системи запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі в умовах децентралізації та запровадження комплексних дій та заходів, спрямованих на зменшення масштабу такого явища в межах території Козинської сільської ради, за погодженням з постійною комісією з питань регламенту, депутатської діяльності, етики, законності, правопорядку, регуляторної політики та протидії корупції сільська рада

ВИРІШИЛА:

          1. Затвердити Програму для кривдників на 2024-2026 роки (далі-Програма), що додається.

          2. Визначити заступника сільського голови Олександра Курсика координатором з питань здійснення заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, відповідальним за забезпечення своєчасного та ефективного вжиття заходів у сфері виявлення фактів домашнього насильства та насильства за ознакою статі в територіальних межах громади Козинської сільської ради.

      3. Визначити відповідальними за реалізацію Програми, організацію проходження корекційних програм та здійснення заходів у сфері запобігання та протидії  домашньому насильству та насильству за ознакою статі начальника відділу соціального захисту населення сільської ради Орисю Паладій та начальника служби у справах дітей сільської ради Тетяну Синіцьку.

      4. Визначити уповноваженою особою з прийому та реєстрації заяв і повідомлень про вчинення домашнього насильства та насильства за ознаками статі, координації заходів реагування на факти вчинення насильства, надання допомоги і захисту постраждалим особам начальника відділу соціального захисту населення сільської ради Орисю Паладій.  

      5. Визначити Козинську сільську раду закладом, на базі якого буде реалізовуватися  Програма.

      6. Виконавцям Програми:

           1) забезпечити виконання Програми відповідно до повноважень та встановлених строків;

           2) звітувати про хід виконання Програми не пізніше 30 березня року, наступного за звітним.

           7. Фінансовому відділу сільської ради при формуванні місцевого бюджету або при внесенні змін до нього на відповідні роки передбачати видатки для реалізації заходів Програми.

           8. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань регламенту, депутатської діяльності, етики, законності, правопорядку, регуляторної політики та протидії корупції (Руслан Солімчук).

 

 

Сільський голова                                                                                             Іван ШКОЛЯР

 

 

 



« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь