Рішення сільської ради №729 «Про внесення змін до Програми підготовки громадян до служби в підрозділах територіальної оборони та добровольчих формуваннях територіальної громади, підтримки заходів з мобілізаційної підготовки та територіальної оборони на території Козинської сільської ради Дубенського району Рівненської області на 2022-2024 роки»

Кількість переглядів: 29
Скликання: 8 скликання (листопад 2020 - 20__ рр)
Сесія: 29 сесія
Тип документу: Рішення сільської ради
Дата: 08.05.2023
Автор: Наталія Павлюк
Номер документу: 729
Назва документу: Про внесення змін до Програми підготовки громадян до служби в підрозділах територіальної оборони та добровольчих формуваннях територіальної громади, підтримки заходів з мобілізаційної підготовки та територіальної оборони на території Козинської сільської ради Дубенського району Рівненської області на 2022-2024 роки
Прикріплені файли:
  1. Про внесення змін... (0.05 МБ)
  2. Додаток (0.13 МБ)

КОЗИНська СІЛЬСЬКА РАДА

ДУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ РІВНЕНСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

(Пленарне засідання двадцять ДЕВ’ЯТОЇ сесії восьмого скликання)

РІШЕННЯ

 

   08 травня  2023 року                                                                                                             № 729

 

Про внесення змін до Програми підготовки громадян до служби

в підрозділах територіальної оборони

та добровольчих формуваннях територіальної громади,

підтримки заходів з мобілізаційної підготовки

та територіальної оборони на території Козинської сільської ради

Дубенського району Рівненської області на 2022-2024 роки

 

Керуючись статтями 36, 38, 40, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», на підставі Законів України «Про військовий обов’язок і військову службу», «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», «Про основи національного спротиву», відповідно до пункту 17 частини першої 1 статті 91 Бюджетного кодексу України (зі змінами), за погодженням з постійною комісією сільської ради з питань бюджету, фінансів, соціально-економічного  розвитку, житлово-комунального  господарства, комунальної  власності, підтримки  підприємництва, майнової   політики та  приватизації сільська рада

ВИРІШИЛА:

1. Внести зміни до Програми підготовки громадян до служби в підрозділах територіальної оборони та добровольчих формуваннях територіальної громади, підтримки заходів з мобілізаційної підготовки та територіальної оборони на території Козинської сільської ради Дубенського району Рівненської області на 2022-2024 роки, затвердженої рішенням сільської ради від 22.12.2021 № 460 (зі змінами) (далі – Програма), виклавши:

            1) розділи «ІІІ. Завдання Програми та результативні показники» та «ІV. Фінансове забезпечення заходів Програми» у такій редакції:

«ІІІ. Завдання Програми та результативні показники

Основними завданнями Програми є:

1. Удосконалення системи воєнних і спеціальних заходів.

2. Забезпечення гарантованого рівня органів державної влади, органів місцевого самоврядування, національної економіки до переведення, при необхідності, з мирного на воєнний стан та відсічі збройної агресії, ліквідації збройного конфлікту, а також готовності населення і території до оборони.

3. Здійснення заходів щодо забезпечення поставки людських і транспортних ресурсів у військові організаційні структури.

4. Створення сучасної, ефективної системи оповіщення населення, яке проживає на території Козинської  сільської ради, про мобілізацію людських і транспортних ресурсів, та заходи, що вживаються для запобігання втрат населення у разі збройної агресії.

5. Здійснення воєнних та спеціальних заходів щодо запобігання виникненню терористичної діяльності на території Козинської  сільської ради.

6. Розроблення та впровадження програмно-апаратних комплексів моніторингу, збору, накопичення, обробки і відображення даних на базі сучасної комп’ютерної техніки, телекомунікаційних засобів підрозділів районного рівня, територіальної громади, у тому числі віддалених і мобільних абонентських пунктів.

7. Створення сприятливих умов для належної підготовки особового складу підрозділів військових частин Збройних Сил України та інших військових формувань (далі – ЗСУ та ІВФ), розташованих на території  громади, до виконання завдань за призначенням.

8. Забезпечення матеріально-технічними засобами військових частин ЗСУ та ІВФ згідно з потребами.

9. Надання допомоги в придбанні побутових приладів, сантехніки для учбових корпусів, меблів, матеріалів для обладнання приміщень (у тому числі для проведення навчань особового складу зі спеціальної підготовки, місць відпочинку, розташування (формування); створення бази для підготовки підрозділів, ремонт будівель (у тому числі і придбання матеріалів для їх поточного ремонту), придбання спортивного обладнання та інвентарю, благоустрій території військових частин.

10. Забезпечення надійного функціонування органів військового управління, оперативного розгортання військових  частин ЗСУ та ІВФ.

11. Забезпечення надійної охорони та оборони важливих об’єктів і комунікацій життєдіяльності, інших критично важливих об’єктів інфраструктури на території громади.

12. Боротьба з диверсійно-розвідувальними силами, іншими озброєними формуваннями агресора (противника), антидержавними незаконно утвореними озброєними формуваннями.

13. Забезпечення підтримання правового режиму воєнного стану, посилення охорони громадського порядку та безпеки громадян.

14. Розв'язання соціально-побутових проблем та задоволення культурних і духовних потреб військовослужбовців.

15. Участь у військово-патріотичному вихованні молоді.

16. Налагодження ефективного цивільно-військового співробітництва.

Програма спрямована на:

1) створення місцевої ланки територіальної підсистеми Єдиної системи територіальної оборони та її ефективних сил для зменшення ризику виникнення терористичної діяльності, досягнення гарантованого рівня поставки людських і транспортних ресурсів у військові організаційні структури, створення правових, організаційно-економічних умов для її розвитку, формування механізму регулювання та координації, що сприяли б підвищенню рівня готовності бази мобілізаційного розгортання;

2) підвищення рівня підтримки (допомоги) у забезпеченні військових частин продовольством (харчуванням), пально-мастильними матеріалами, матеріально-технічними засобами, розв'язанні соціально-побутових проблем (розміщення підрозділів на об’єктах територіальної громади, сприяння у наданні службового житла), задоволенні культурних і духовних потреб військовослужбовців, участь у військово-патріотичному вихованні молоді, налагодження ефективного цивільно-військового співробітництва.

Реалізація основних завдань Програми дасть змогу захистити населення і територію громади та району, запобігати виникненню проявів терористичної діяльності, підвищити рівень готовності бази мобілізаційного розгортання до дій за призначенням.

Виконання завдань Програми забезпечить суттєве підвищення рівня готовності населення, підприємств, установ, організацій Козинської сільської ради незалежно від форм власності при виникненні збройної агресії або збройного конфлікту та проведення мобілізації людських і транспортних ресурсів.

ІV. Фінансове забезпечення заходів Програми

Фінансування витрат на виконання заходів Програми здійснюється з  бюджету Козинської сільської територіальної громади у вигляді субвенції військовим частинам, іншим  військовим формуванням, районному, обласному, державному бюджету, з інших джерел, не заборонених законодавством, придбання, передачі військовим частинам,  іншим військовим формуванням товарно-матеріальних цінностей.

Завдання і заходи, прогнозні обсяги та джерела фінансування Програми наведено у додатку до Програми.

Обсяги фінансування Програми уточнюються за необхідності»;

2) додаток до Програми у новій редакції згідно з додатком.

2. Визнати таким, що втратило чинність, рішення виконавчого комітету сільської ради від 15.03.2022 № 13 «Про внесення змін до Програми підготовки громадян до служби в підрозділах територіальної оборони та добровольчих формуваннях територіальної громади, підтримки заходів з мобілізаційної підготовки та територіальної оборони на території Козинської сільської ради Дубенського району Рівненської області на 2022-2024 роки».

3. Контроль  за  виконанням   рішення  покласти  на  постійну  комісію з  питань  бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку, житлово-комунального  господарства, комунальної  власності, підтримки  підприємництва, майнової   політики та  приватизації  (Микола Гончаров).

 

 

Сільський голова                                                                                                 Іван ШКОЛЯР           


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь