30 вересня - День усиновлення

Дата: 30.09.2022 16:28
Кількість переглядів: 452

Фото без опису

День усиновлення – свято України, яке щороку припадає на 30 вересня та збігається із днем християнського свята Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії.

Дитинство – найважливіший період в житті людини. Саме в цей час вона формується фізично, психічно, інтелектуально, набуваючи усіх необхідних знань, умінь і навичок. Для всебічного і гармонійного розвитку особи діти повинні рости в сімейних умовах, в атмосфері щастя, любові і розуміння. Дитина може потрапити в різні ситуації, але найгірша з них – залишитись без батьківського догляду внаслідок дії різноманітних обставин: у разі смерті батьків, позбавлення їх батьківських прав, засудження до позбавлення волі, тяжкої хвороби, ухиляння батьків від виконання своїх обов'язків, відмови батьків взяти своїх дітей із пологових будинків, перебування батьків у полоні держави – агресора, затриманих, взятих у полон, не виконання батьківських обов‘язків з виховання та утримання дитини з причин перебування батьків на територіях, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій, або які перебувають в тимчасовій окупації, батьки є військовополоненими.

 У більшості випадків, якщо батьки тимчасово не мають можливості здійснювати догляд за своїми дітьми, вони влаштовують їх до родичів або інших осіб, а у певних випадках – і в державні установи.
Сучасне суспільство не може залишати поза увагою дітей, позбавлених батьківської турботи. «Утримання та виховання дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, покладається на державу», – визначено статтею 52 Конституції України. Для допомоги таким дітям створено розгалужену систему державних дитячих закладів, у яких вони утримуються на повному державному забезпеченні у віці від народження до повноліття. Відповідно до діючого законодавства усиновлення можливе і здійснюється лише на підставі рішення суду. Однак перед тим, як піти із заявою до суду, усиновлювачу необхідно звернутись в місцеву службу у справах дітей не тільки для отримання відповідних консультацій, але й оформлення документів, які необхідні для усиновлення.
         Служба у справах дітей Козинської сільської ради вітає з Днем усиновлення всіх, хто причетний до цього свята, – усиновлювачів, прийомних батьків, батьків-вихователів, працівників служб та центрів, що працюють з метою захисту прав дітей, а найбільше – тих донечок і синів, які знайшли своїх батьків в усиновленні. Вітаємо усіх, хто вчора, а може, рік чи два, чи багато-багато років тому усиновили дитину. Але це завжди буде свято люблячої та міцної сім'ї. Це свято життєвої мудрості і щирості, це свято розуміння, це свято великої душі та великого терпіння. Слухаючи історії про усиновлення дітей та спостерігаючи за їхнім життям, розуміємо, що батьки-усиновлювачі здійснюють життєвий подвиг. Усиновити дитину-сироту – означає проявити милосердя. Усиновлення заслуговує на повагу та пошану оточуючих. Необхідно всім дорослим: членам суспільства, державним службовцям, і лікарям та педагогам, і представникам засобів масової інформації бути більш виваженими, професійними та гуманними у ставленні до людей, які приймають дітей у свої сім'ї – усиновлюють, беруть під опіку, в прийомні сім'ї, дитячі будинки сімейного типу, в їх пошуку, підтримці.
Велика вдячність всім, не байдужим до дитячої долі. Візьміть дитину у родину! І нехай разом з цим прекрасним моментом у Вас назавжди поселяться щастя, добробут та родинне благополуччя!

Якщо Ви маєте бажання в серці – подарувати нову СІМ'Ю дитині або підлітку, що втратили своїх рідних, якщо у Вас виникнуть запитання, Ви можете звернутися до місцевої служби у справах дітей.
Адреса служби у справах дітей Козинської сільської ради: вул Берестецька,145, с.Козин, тел. 3-42-86.



Тетяна СИНІЦЬКА,

начальник служби у справах дітей

Козинської сільської ради 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь